![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie chcialbym sie dowiedziec czy dzialal wam live search w jobeecie? Zrobilem dokladnie tak jak tu:
http://www.symfony-project.org/jobeet/1_4/Doctrine/en/18 ale nie ma roznicy z poprzednim dniem - dziala tak samo, tzn wyszukuje, ale nie na zywo i trzeba kliknac a wtedy przenosi do innej strony. chcialbym, zeby dzialalo tak jak tutaj http://jobeet.org/en/ wpisuje 3 literki i od razu zaczyna sie wyszukiwanie. Uzywam WAMPa, wiec moze tutaj jest jakis problem, ze to nie dziala? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ma do tego rodzaj wykorzystanego serwera? 3 podstawowe rzeczy: pracuj w tybie dev, sprawdzaj logi, uzywaj Firbuga - to sa zrodla wszelkich odpowiedzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem w trybie dev tylko jak mam sprawdzic logi skoro nic sie nie dzieje?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież bikerszymek podał Ci bardzo dokładną instrukcję dojścia do rozwiązania Twojego problemu. Skup się na ostatniej części (Firebug).
|
|
|
![]()
|
|
tylko co ja mam tam sprawdzac, jak nie mam pojecia o ajaxie i o tym programie... jakims cudem udalo mi sie przerobic tego jobeeta do wlasnych potrzeb, a teraz leze, bo nawet nie wiem jak sie za to wziac. co mam konkretnie sprawdzac?
prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam wyszukiwanie oparte było na ajaxie, napisałeś że wyszukuje ale trzeba klikać, sam przycisk wyszukiwania pojawiał się wtedy gdy był problem z javascriptem, to znaczy że możesz mieć wyłączoną obsługę javascripu lub problem z jquery.
Mając włączonego firefoxa sprawdz czy nie wyświetlają się czerwone ostrzeżenia, jeśli są kliknij je i sprawdź co nie działa. Ten post edytował toffiak 9.02.2011, 18:15:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:01 |