![]() |
![]() |
--pp-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam problem z dodaniem rekordów instert-em do bazy niby wszystko przebiega tak jak należy przy rejestracji nawet pisze, że udało się lecz rekordów nie dodaje. Tutaj mam zapytanie rekordów do bazy:
A tu baza:
Dwa ostatnie pola w bazie zaznaczone są jako że mogą pozostać puste a resztę w bazie piszę NULL. Wydaje mi się, że to jest istotne dlatego mówię i bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
--pp-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Poprawka do dodawania rekordów:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Baza ma 21 kolumn a Ty dodajesz 19 - jeśli 2 ostatnie mogą być puste to i tak coś trzeba dodać np. NULL
2) Dodajesz string bez pojedynczego cudzysłowu - ma być 'bron' a nie bron 3) Następnym razem jak będziesz mieć podobny problem to najpierw spróbuj wykonać zapytanie z poziomu phpMyAdmina zanim napiszesz na forum i zobacz co za błąd zwróci. Ten post edytował sadistic_son 3.02.2011, 03:08:11 |
|
|
--pp-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam ale przepisywałem i się pomyliłem ale z tym jest wszystko dobrze co do liter w '' poprawiłem.
Rekordów jak nie dodawało tak nie dodaje żadnych błędów nie ma i nie było jakiś wskazówki, sugestie? |
|
|
--pp-- |
![]()
|
Goście ![]() |
W takim razie NOT NULL czy NULL odpowiada za to że kolumna może pozostać pusta?
Sprawdziłem jak pan kazał z poziomu phpmyadmin i wskazało mi, że jedna z kolumn której nadałem atrybut NULL wyrzuciła błąd gdy próbowałem dodać że nie może być NULL. Ciekawi mnie też dokładniej w bazie to Null i Domyślnie dlatego, że mam odznaczone NULL a w domyślnie jest none czyli żaden z tłumaczenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:40 |