![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypt
I obiekt w którym onmouseover="przesun()" i onmouseout="stop()" I chciałbym zrobić tak aby funkcja przesun przestała być wykonywana z chwilą zdarzenia onmouseout Jednak wyżej podany sposób nie działa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz co Ty robisz... Za każdym razem nadpisujesz zmienną dalej na true, poza tym robisz z niej zmienną lokalną...
Kod <script type="text/javascript"> var i = 10; var dalej = false; function przesun() { if(dalej == true) { var jeden = document.getElementById('scroll'); jeden.style.top = '-' + i + 'px'; i += 1; setTimeout(przesun, 10); } } function start(){ dalej = true; przesun(); } function stop() { dalej = false; } </script> Nie testowałem, ale ma być coś w tym stylu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki wielkie
mam jeszcze jeden problem liczba = c[0] += x; I problem w tym, że do c[0] jest dopisywana na końcu liczba x a nie dodawana |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób odpowiednią konwersję (parseInt) lub zastosuj taki 'hack'(to to samo, tylko zapisane w inne formie): c[0] -= -x;
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:56 |