![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciał bym zrobić żeby automatycznie codziennie zapisywało dane Np "Data" "Imie" "Punkty". Date = automatycznie żeby generowała się automatycznie Imie = $imie Punkty = $punkty |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. cron
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukałem po forum ale nie pisze jak go użyć. Dowiedziałem się tylko jak on działa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo zależy jak leży (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
cron to po prostu harmonogram zadań bodajże w systemach unixowych (niech mnie ktoś poprawi jak mówię nie tak (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) więc prędzej na forach tego typu znajdziesz składnię. jak masz jakiś serwer z ograniczeniami zarządzania, to może być , że np. cron masz do ustawienia w panelu, albo jak np. w home.pl - odpowiednio nazywając plik. pod windowsem z kolei dołączasz po prostu wywołanie skryptu do harmonogramu zadań. ech..jak to czytam, to trochę dziwnie napisałem, ale mam nadzieję, że łapiesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Załapałem czyli ten przykład poniżej zostanie otwarty o 12 i będzie wykonane z niego zadanie ?
cron-12.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz serwer na home.pl to tak.
Nie wiem czy jakiś inny dostawca serwerów ma też takie rozwiązanie |
|
|
![]()
|
|
nie mam na home :/ a nie dało by się zbudować skryptu który sam siebie by wywoływał np co 12h
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niby jak? Ktoś musi ten skrypt uruchomić. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
no to zrobić przycisk uruchom skrypt zostaje uruchomiony a potem sam siebie napędza
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Praktycznie każdy serwer posiada zadania CRON. Ewentualnie pozostaje http://www.onlinecronjobs.com/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:06 |