![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie...
Próbuję właśnie stworzyć skrypt wysyłający informacje z bazy danych do Worda (przy użyciu php). Na chwilę obecną udało mi się bezproblemowo wysłać sam text. Problemem jest wysłanie zdjęcia. O ile wiem - jest to możliwe do zrobienia, ale nie wiem jak. Czy używać komendy typu: $obraz = ImageCreateFromPng("xxx.png"); ImagePng($obraz); i jednocześnie w headerze dopisać informacje image/png? A może jest inny sposób? Proszę, pomóżcie!! -------------------- ---------------------------------------
There is nothing virtual about Ski-Jumping;) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrob tak: stworz skrypt, ktory ma tworzyc obrazek. Ktorego efektem jest jpg/png (header), a pozniej
Kod $objWord = new COM("Word.Application");
... $objWord->Selection->InlineShapes->AddPicture($path, False, True); ... $path - sciezka do skryptu wyswietlajacego obrazek. false - oznacza, ze nie ma byc on linkiem do pliku true - oznacza, ze plik ma byc dolaczony do pliku P.S. Na drugi raz nie tworz dwoch tych samych topicow ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 3 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: /usr/bin/php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja trochę odświeżę temat
![]() Jak zrobić dokładnie to samo bez wykorzystania COM. Czyli żeby działało na serwerze unixowatym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:07 |