![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomuzcie.
Jak skonstruowac skrypt aby dodawal spis na poczatku pliku. Mam juz sformuowany caly skrypt tylko dodaje on wpisy na koncu pliku, i nie wiem cag go przeksztalcic ![]() Pomocy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zapisie do pliku powinien wyglądać mniej więcej tak:
[php:1:d56be76c30] <?php $dane="jakieś dane do zapisu"; $plik="plik.txt"; $fp=fopen("$plik", "r+"); rewind($fp); flock($fp, 2); fputs($fp, $dane); flock($fp, 3); fclose($fp); ?> [/php:1:d56be76c30] Podaj lepiej ten swój kod tutaj. -------------------- Warsztat: Apache 1.3.29 / PHP 4.3.4 / MySQL 3.23.58 / Winsyntax
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zacznijcie ludzie szukać.
Te pytanie pojawia się co tydzień. php Początkujacy nie zwalnia z obowiązku korzystania z narzędzi forum. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niby wszystko OK ale ten skrypt kasuje dane ktore tam sa.
![]() tzn nadpisuje wyrazy zapisane juz w pliku. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej pobrać dotychczasowe dane z pliku do zmiennej, później na początek zmiennej dodać dane do zapisania i ponownie zapisać do pliku...
W uproszczeniu np.: [php:1:5c855484e3]<?php $plik=fopen("plik.txt","r"); while(!feof($plik)) { $z=fgetc($plik); $dane_z_pliku.=$z; } fclose($plik); $dane_do_zapisu=$dane_do_zapisania.$dane_z_pliku; $plik=fopen("plik.txt","w"); fputs($plik,$dane_do_zapisu); fclose($plik); ?>[/php:1:5c855484e3] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewcia musi działac to co Ci podałem, podaj kod twojego skryptu, mozesz też skorzystać ze sposobu pf.
-------------------- Warsztat: Apache 1.3.29 / PHP 4.3.4 / MySQL 3.23.58 / Winsyntax
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:57 |