![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zainstalowałem plugin do rejestracji sfDoctrineApplyPlugin w wersji 1.2 i mam problem z wysyłką maili. Stworzyłem plik factories.yml w głównym folderze config i dodałem tam taki kod: Kod all: mailer: class: sfMailer param: logging: %SF_LOGGING_ENABLED% charset: %SF_CHARSET% delivery_strategy: realtime transport: class: Swift_SmtpTransport param: host: smtp.gmail.com port: 465 encryption: ssl username: jakis.adres@gmail.com password: password I gdy się rejestruję to maile nie dochodzą. Jak próbowałem wysłać mail jakiś testowy w dowolnej akcji to też nic nie dochodzi. W czym może być problem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 16.03.2010 Skąd: ~Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zamiast ssl użyć tls
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez różnicy. Wszystko dzieje, się jakby było normalnie - 0 błędów. Ale maile nie dochodzą. Próbowałem z kilkoma kontami na gmailu i ani do odbiorczej ani do spamu nie leci.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 16.03.2010 Skąd: ~Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś username bez @gmail.com ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja kiedyś próbowałem skonfigurować swiftmaila pod gmail i pomogło ustawienie uwierzytelniania na tls i zmiana portu na 587
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
udalo ci sie to zrobic? mam ten sam problem, bo niby sie wysyla, a maile nie dochodza... moze ktos polecic jakis sprawdzony serwer?
|
|
|
![]()
|
|
Cóż na localu nie udalo mi się. Jednak na serwerze (vipower.pl) bez problemu każde konto...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli macie localhost na windowsie to nie uruchomicie niestety smtp przez żadne szyfrowanie - nie za bardzo kumam o co chodzi, ale na wirtualce debianie w windowsie chodzilo ok, a na samym windowsie nie. Temat swego czasu zainteresował mnie do takiego stopnia, że zainstalowałem chyba wszystkie dostępne serwery apache+php na windowsa i wszędzie to samo. Prawdopodobnie chodzi o brak obsługi SSL w windowsowym PHP.
|
|
|
![]()
|
|
To nie wina windy. Bo mailer z ZENDa chodził z gmailem. Open_ssl jest w końcu i na przykład wamp go ma i bez problemu to działało. Swiftmailer sobie jednak nie radzi.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w logach masz że lecą normalnie?
Spróbuj zmienić ustawienie delivery_strategy z none na realtime...
No i sprawdź czy funkcja mail działa. No i jeszcze jakiego Windowsa masz? Bo na home chyba nie zadziała, jeśli dobrze pamiętam. Ten post edytował yaotzin 10.02.2011, 21:16:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 14:01 |