![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem z metodami GET
moaj strona jest zbudowana tak Linki
w pliku głównym podstrony się otwierają w za pomocą switch - case
Problem jest taki że np formularze które zbudowałem na GET wysyłają dane w pasku adresu i trafia to do switch-a czyli dane się nie wysyłają a otwiera się strona domyśla jako default Obecnie jesem zmuszony budować formularze metodą POST Proszę o pomoc jak to zrobić aby jedno i drugie działało ale aby GET nie wchodził do switcha. Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na przykład dodaj do linków zmienną która będzie mówiła "to zapytanie pochodzi z linku".
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za pomoc ale mam jeszcze pytanie i proszę "nie czepiajcie się"
![]() Proszę o kilka zdań waszej sugestii dlaczego lepiej korzystać z GET i jak zabezpieczyć przesyłanie danych w obu metodach. Pozdrawiam i liczę na pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A jak podasz np. linka do podstrony zbudowanej z POSTów?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POST i GET to po prostu 2 różne metody, nie ma lepsza czy gorsza, GET służy do przesyłania zmiennych za pomocą adres URL, natomiast POST do przesyłania danych przez formularz, w przypadku formularza można użyć obu metod, ale przeważnie używa się POST
Ten post edytował tehaha 23.01.2011, 18:07:30 |
|
|
![]()
|
|
Mi metodą post jest lepiej i zdziwiłem się że tak ktoś tu zareagował. Niedługo wkleję kod
![]() Tak oczywiście z tego pliku zaczytuje również wartości innych zmiennych i tam jest ok ale tu niestety nic |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:38 |