![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, chyba nie muszę pisać że jestem początkującym w programowaniu
![]() Mam dwie tabele w bazie galerie | g_id | g_nazwa | 1 Wizualizacje_3D 2 Modele_3D 3 Projektowanie_3D pod_galerie | pg_id | pg_tytul | pg_tresc | g_id | thumb | big | i teraz jak to wyświetlić łącząc? mam taki kod
Ten post edytował pomier 22.01.2011, 11:13:04
Powód edycji: [wookieb]: Zmiana tematu.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Proszę nadać tematowi tytuł opisujący problem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Czyzby dane do bazy prawdziwe?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak dane do bazy są prawdziwe ale wszystko testuje sobie lokalnie na swoim serwerku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PHP komentarz jednoliniowy to dwa backslashe.
Napisz dokładnie co nie działa? Jakie są ew. błędy. Jak ma wyświetlić dla przykładu pole thumb skoro go nie pobrałeś? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
poprawiłem kod i dodalem thumb i bic a bledow to raczej nie ma tzn nie wyskakuja poprostu jak odpalam sobie plik php z tym kodem i patrze w tresc kodu to widzę tylko <content Name="GALERIA"><gallery Name="TU MA BYC TYTUL Z TABELI GALERIE"></gallery></content> nie wyciąga zawartości z tabel a raczej nie umieszcza ich w odpowiednich miejscach.
tego trochę nie rozumiem. AND galerie.g_id = $id" do czego to = $id Ten post edytował pomier 22.01.2011, 11:23:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słuchaj, skoro pętla się nie wykonuje to widocznie polecenie do bazy jest złe.
W ciemno nic ci nie zrobimy. Masz print_r, var_dump, wklej do phpmyadmin to samo polecenie i sprawdź czy zwracane dane są dobre. Edit.: Forum to nie czat. ![]() Ten post edytował Kildyt 22.01.2011, 11:25:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ok. Zrobiłem tak i dział
usunołem to AND i działa ale teraz chcę mieć w tym echo $return2 = '<gallery Name="'.$row['g_nazwa'].'">'; nazwe galerii z pierwszej tabeli i to nie działa. Rozumiem swój kod ale może jeszcze nie wszystko mam na myśli to AND phpmyaqdmi wyswietlil wszystko ok połączył tabele i fajnie wszystko ale co z tym kodem w php ? Ten post edytował pomier 22.01.2011, 11:36:04 |
|
|
![]()
|
|
Słuchaj, najpierw przeczytaj kurs, a potem zawracaj gitarę na forum.
Jak ma się wyświetlić skoro go nie pobrałeś? Dopiero mysql_fetch_array zwraca konkretne wyniki z wykonanego zapytania do bazy. I tak w ogóle to włącz pełne raportowanie (error_reporting) i sam staraj się dojść co jest nie tak (ułatwią ci to funkcje, które podałem wcześniej). Ten post edytował Kildyt 22.01.2011, 11:42:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak i wyświetla wszystko
tylko teraz robi mi dla kazdego jednego obrazka nowa galerie jako zakladke np: mam w galeri "wizualizacje_3d" dwa obrazki a wyswietla mi sie jako dwie galerie "wizualizacje_3d w kazdym po jednym obrazku cos nie tak prawda? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
To fajnie ze uzywasz swojego serwa ale mysle ze warto miec w sobie nawyk usuwania danych, kiedys mozesz pracowac na normalnym serwie i z przyzwyczajenia podasz dane, zanim sie zorientujesz to jakis dowcipnis to wykorzysta a po drugie dane do bazy lepiej trzymac w oddzielnym pliku, pozdrawiam
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam, znajomy mi pomógł i zaczeło działać ale mam taki dziwny błąd
a to jest kod php może ktoś luknąć?
Ten post edytował pomier 22.01.2011, 22:33:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 09:46 |