![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od niedawna pracuję w Code Igniter, w jaki sposób prawidłowo zamieścić funkcje która będzie pobierała np. z bazy danych kategorie ( boczny panel strony ) w każdym kontrolerze? Tak aby dane były przesyłane od razu do widoku. Proszę o pomoc. Pozdrawiam !
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Code Igniter jest przestarzały. Polecam użycie Kohana. Bazuje on na Code Igniterze. Ponadto wspiera on programowanie obiektowe i jest ogólnie nowocześniejszy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kildyt:
- Od niedawna jeżdżę maluchem. W jaki sposób zmieniać biegi? - Maluchy są przestarzałe. Kup lepiej Ferrari. Ma automatyczną skrzynię biegów i jest ogólnie nowocześniejszy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ADeM twój post jest mądrą odpowiedzią na mój wcześniejszy post. Wiedziałem, że nie jest to odpowiedź na problem autora.
Różnica w twoim porównaniu polega na tym, że przesiadka z malucha do ferrari nie jest taka prosta jak z CI do kohany (nic nie kosztuje, a efekt jest o wiele lepszy). Mój post był podyktowany troską o ułatwienie pracy @markuz-owi. Być może nie wiedział o kohanie, a przesiadka na niego to minimalny wysiłek jeżeli teraz interesuje się CI. Mając do wyboru (autor zaznaczył, że programuje w CI od niedawna) kupić malucha i cinquecento w tej samej cenie, co byś wybrał? Właśnie. ![]() Ten post edytował Kildyt 21.01.2011, 23:13:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zły przykład. Porównałbym to raczej do zdezelowanego malucha, z rozpadającym się silnikiem vs nowy maluch (gdyby produkowali) ze spojlerem
![]() Code Igniter jest przestarzały i nie zaleca się jego stosowania dopóki nie jest to konieczne (np. stary skrypt, którego przepisanie by za wiele kosztowało). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak...
Jesteś w trasie. Jedziesz maluchem. Zepsuło Ci się coś w nim, a musisz jeszcze dojechać do celu. Dzwonisz na pomoc, a tam Ci mówią, żebyś wymienił na ferrari ( to tak trzymając się historii o autach ) ![]() Co jeśli prawie cały projekt ma już gotowy na CI i nie ma sensu przypisywać go od nowa na Kohanę, albo po prostu musi pracować na tym frameworku ( zarządzenie prezesa )? Myślę, że na forum jest wystarczająca ilość tematów o frameworkach i w momencie kiedy go wybierał, to wybrał najbardziej mu pasujący ;-) EDIT: Mephistofeles mnie wyprzedził ;-) Dokładnie o tym mówię. Co jeśli musi to być akurat ten FW? Nie o to ~markuz pytał. Zresztą do tej pory nie dostał odpowiedzi, więc może lepiej już nie zaśmiecajmy tematu ;-) Ten post edytował ADeM 21.01.2011, 23:21:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Autor wyraźnie zaznaczył, że od niedawna pracuje w CI (taka to trasa, że i bez kumpla sam go do garażu te parę metrów popchnie).
Co to za prezes co zmniejsza wydajność pracy? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh zacząłem w CI ponieważ są do niego polskie tutoriale które dużo mi powiedziały. Jeśli chodzi o Kohanę to też kiedyś próbowałem ale nie potrafiłem jej nawet dobrze skonfigurować i w sieci nie znalazłem poradnika który rozwiązał by mój problem. Zatem proszę o odp. na pytanie zawarte w pierwszym poście.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:19 |