![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam bazę danych MySQL i chcę ją podpiąć pod jakieś gotowe skrypty wyszukiwania i sortowania, tak jak np: http://www.datatables.net/. Ten skrypt z linka jest ok tylko nie wiem, jak zapiąć do tego bazę danych :-(. Robił ktoś coś takiego? Czy ktoś zna taki skrypt działający na bazie danych, sortujący dane i mający filtr wyszukujący i całość oczywiście w AJAX'ie? Przeszukałem google i znalazłem coś podobnego: http://www.opencrypt.com/blog.php?a=22, ale może ktoś zna coś lepszego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy to jest darmowy skrypt?
Na stronie: http://www.trirand.net/licensing.aspx znalazłem informację, że dla php trzeba płacić... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
datatables.net to jest bardzo dobry skrypt, sam użyłem go w jednym dużym komercyjnym projekcie i się sprawdził. Jeśli miałbyś problem z poprawnym sortowaniem wyrazów z polskimi znakami, to zajrzyj do tematu tutaj, też miałem ten problem i poradziłem sobie z nim.
//edit ten trirand jakoś strasznie wolno działa w wersji dla php u mnie Ten post edytował darko 24.01.2011, 03:12:35 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dla php trzeba płacić.
ALe ja używam czystej ich kontrolki, a ta jest darmowa. Cytat ten trirand jakoś strasznie wolno działa w wersji dla php u mnie Może zapytania masz złe? Mi tam śmiga aż miło. Fakt, ja używam czystej kontrolki js
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem na myśli u mnie w przeglądarce, ale u nich wykonywany kod demonstracyjny.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
1) u nich jak się ładuje demo to ładuje się masa innych kontrolek, niezwiązana z gridem - już tu masz więc spowolnienie
2) sam dostęp grida do serwera może być u nich wolny, bo może mają duży ruch - kolejny powód spowolnienia U mnie jqGrid działa elegancko szybko -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czy do tego jqGrid jest jakaś instrukcja w języku polskim.
Zrobiłem pierwszego grida - tak jak w instrukcji na stronie i działa ok. Ale nie wiem jak dodać możliwość wyszukiwania, edycji itp. Próbowałem coś czytać ze strony i porobić coś ale mi nie wychodzi. Czy jest coś po polsku? |
|
|
![]()
|
|
Nie widziałem nic po polsku. Mają zato bardzo dużo przykładów w DEMO w tym i do tego co chcesz zrobić i tam masz wszystko na przyładach podane - ja się z tego uczyłem
http://trirand.com/blog/jqgrid/jqgrid.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dodam jeszcze tylko, że kiedy interesowałem się skryptem datatables.net to pamiętam, że miał bardzo fajną wtyczkę (zdaje się niestety flashową) która rozszerzała funkcjonalność tabel o możliwość eksportu danych do następujących formatów plików:
- xls (arkusz excela) - csv i coś tam jeszcze, w każdym razie bardzo fajny bajer, który może się przydać. Tutaj jest demo tej wtyczki, o której napisałem w poście wyżej. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:40 |