![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest taki, iż wcześniej używałem AJAX w postaci XAJAX. Więc z JS miałem tyle wspólnego co nic. Szukam jakiegoś tutoriala łopatologicznego (dla przykładu Hello World), która by pokazała jak wykorzystać Symfony i JQuery razem. Nie chcę używać pluginu JQueryReloaded ani nic w tym stylu, tylko czyste JQ.
Znalazłem na razie to: http://www.willjessup.com/sandbox/jquery/s...ry_symfony.html przeanalizowałem po części, ale nie wiem na ile jest to dobre rozwiązanie. Gość pisze, że nie zalecane jest używanie wpisanego JS, a na ile się orientuję to tak będzie działał JQueryReloaded m.in. dlatego chcę go pominąć. -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat używanie wpisanego JS wpisanego czyli inline? Mało tego, że jest to niezalecane, to w nowych wersjach zostało to usunięte. Ogólna zasada podana w tym artykule (czyli js w osobnym pliku) jest poprawna i zalecana. Szczerze, to nie rozumiem jaki masz problem. Chyba taki, że nie znasz JS a pytasz o framework w PHP. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej nie znam JQuery
![]() -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Normalnie, dajesz w app/config/view.yml:
i śmiga. -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem dlaczego nie chcesz używać do tego JQueryReloaded. Tam masz już wszystko ładnie zintegrowane z symfony i nie musisz praktycznie umieć JQuery
p.s chyba pana znam panie yaotzin Ten post edytował Gribo 19.01.2011, 15:46:55 -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem dlaczego nie chcesz używać do tego JQueryReloaded. Tam masz już wszystko ładnie zintegrowane z symfony i nie musisz praktycznie umieć JQuery p.s chyba pana znam panie yaotzin Cóż świat jest mały tajemniczy Panie Gribo ![]() A co do JQueryReloaded, to nadal inline co mi się nie podoba ![]() ![]() -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej nie znam JQuery ![]() Tu znajdziesz podstawy jQuery dobrze opisane: jQuery Tutorial |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja robię normalnie ,dodaje js w pliku viev.yml a reszta w szablonach i tyle ,tylko jeszcze nie próbowałem form wysyłać ale z tym chyba problemu nie będzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja robię normalnie ,dodaje js w pliku viev.yml a reszta w szablonach i tyle ,tylko jeszcze nie próbowałem form wysyłać ale z tym chyba problemu nie będzie ![]() Jak byś chciał obsłużyć formularz bez przeładowania strony, to polecam plugin do JQuery podajże nazywa się jQuery Form. -------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze go używam ,inaczej wysyłanie formularza to katorga
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
W sumie do tego wczoraj usiadłem i tak mówiąc szczerze to banał.
Za to zastanawia mnie, jak połączyć to z Kiedy kliknę sobie na Moj tekst to jak, utworzyc poprawny URL dla czegoś takiego? Chodzi mi o url który odwoła się poprawnie do jakiegoś elementu itp. Normalnie w symfony używa się @routing'u, ale jak to użyć w JS? Mam pisać normalny url? Np. /modul/wykonaj_cos? -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:54 |