![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, to mój pierwszy post i nie wiem czy to przedszkole, ale nie będę się wychylał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Otóż sprawa wygląda tak, że mam skrypt wylogowywania jak poniżej i w Chrome wszystko działa dobrze, ale w Firefox nie. Jak otwieram Firefoxa pierwszy raz mogę się wylogować, a następnie zalogować ale już kolejny raz nie mogę się wylogować. Nie wiem czy coś dla tej przeglądarki trzeba inaczej zrobić, może ktoś wie ? Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Dziwnie usuwasz sesje, nie lepiej tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może i dziwnie, ale zmiana na podany sposób nie rozwiązuje problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sadistic_son: nie usuwa się zmiennej $_SESSION to błąd, por. z php.net
@Garello: robisz z sesja wszystko jak trzeba, błąd masz w sposobie czyszczenia cookie. pokaz jak sprawdzasz czy użytkownik jest zalogowany to będzie jasne Ten post edytował kalmaceta 17.01.2011, 14:05:58 |
|
|
![]()
|
|
Prawie na pewno problem leży gdzieś tutaj ale go nie widzę ...
a czy użytkownik jest zalogowany sprawdzam przez
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy usuwaniu sesji ustawiaj (jak robisz setcookie) cookie user_id na jakąś wartość np. del, a w sprawdzaniu logowania wyklucz ta wartosc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie pomogło.
Na pewno problem jest w obsłudze cooki przez przeglądarki. Jak wyłączę cooki wszystko działa pięknie, ale po zamknięciu przeglądarki trzeba się ponownie logować. Jak wyłączę sesie i zostawiam tylko cooki jest ten sam problem, czyli w Chrome i Safari wszystko działa a w IE, Firefox i Operze można się 1 raz wylogować potem ponownie zalogować i już się nie da wylogować. Muszę zamknąć przeglądarkę i po ponownym jej uruchomieniu znów mogę się 1 raz wylogować. No cóż tymczasem przełączę się tylko na sesje, a pamiętanie haseł zostawię przeglądarce. Może coś wymyślę później bo za długo trwa szukanie rozwiązania. Pozdrawiam i dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Owszem... Ciacha robią problem, ponieważ w coocies nie tak usuwa się zmienne ak w php. To, że walniesz tam ciąg pusty nie usuwa klucza z ciasta, ale zostawia go, tyle że z wartością pustą. Użyj unset dany klucz (jeśli ciastko ma pozostać) albo ustaw czas życia ciastka na czas z przeszłości, a zostanie one usunięte/uznane za nieważne. Tylko tak się to robi.
Możliwe, że przez przypadek ustawiasz w plikach kolejność tak, że ciacho nigdy nie jest kasowane. Musiałbyś prześledzić sobie to co się dzieje po kolei. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:15 |