![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak można przechowywać id sesji w cookie? Jeśli było to przepraszam, ale w starych postach n/t. sesji nie udało mi się tego znaleźć. Pozdrawiam. Jerzyk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To standardowe ustawienie w php...
Dostępne jako $_COOKIE['PHPSESSID']... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. ale jak do skryptu wstawic zeby przechowywal SID tam i stamtad go czytal?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
jerzyk: Ty [size=18]leniu masz pelno kursow na sieci poczytaj
bardzo CIe o to proszę -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/session :wink:
|
|
|
![]()
|
|
Prosze o nie wyzywanie mnie od leni.
Moze i tyle kursow na sieci a mi sie nigdzie nie udalo tego znalezc :< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hmm.. ale jak do skryptu wstawic zeby przechowywal SID tam i stamtad go czytal? 1) jesli chcesz by sesja startowala z okrelsonym ID wystarczy ze z nim ja wystartujesz:
session_start('1234'); 2)jesli chcesz by SID byl automatyczie przenosozny pomiedzy stronami - masz to juz zlatwione - domyslnie w php.ini masz ustawione session.use_trans_sid na 1 czyli sesja bedzie probowals ei podpiac do adresow zeby przekazac sie na podstrony 3) jesli chcez zeby uzywano wylacznie cookie do przekazwania id sesji tz masz juz to zaltwione znow domyslnie w php.ini masz session.use_cookies ustawione na 1 wiec i po sprawie. uf. teraz poweidz z czym dokaldnie masz problem bo jak widac w zasadzie wszystko juz zostalo zrobione za ciebie.. albo ja nie rozumiem pytania %) -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Juz mam (dzieki Evo).
Kurtz: moj problem polegal na tym ze trans_sid bylo wylaczone, a automatycznie do cookies nie chcialo wrzucac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:33 |