Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne]Cena odnowienia domeny, czy to nie za drogo?
Darek82

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wczoraj dostałem proforme z domeny.pl na odnowienie jej po roku nie wydaje sie wam 122 zł brutto za duzo? Wiedziałęm że odnowienie jest drozsze niz zakup ale jak czytalem to bylo okolo 40-50 zł.....
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 9)
CuteOne

-----

Jak kupujesz "Domene za 1zł" to potem masz takie kwiatki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) chociaż w sumie 123 zł [23% vat (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ] to nie są jakieś kolosalne pieniądze za użytkowanie domeny przez 1 rok - kto pamięta jak domeny hostowało się na niemieckich lub francuskich serwerach za 300 zł rocznie?? ^-^
+Quote Post
Darek82

-----

No za 10 zł kupiłem, a myslalem zeby to obejsc w ten sposob ze......domena wygasa nie odnawiam jej a kupuje ją od nowa powiedzmy za tydzien za 10 zl ewentualnie w nazwa.pl myslisz ze by to sie udalo? Domena nie jest az tak popularna by ja ktos mial wykupic w tym czasie...
+Quote Post
CuteOne

-----

Tak raczej nie idzie ;] to że ty wykupiłeś ją na rok nie znaczy, że Twoja serwerownia, może ją użytkować TYLKO przez rok - innymi słowy będzie stała na serwerowni nieużywana aż do moment gdy ktoś ją kupi

chyba, że się mylę?
+Quote Post
wookieb

Grupa: Moderatorzy

Jeżeli na domenie będziesz miał jakiś niemały ruch to bardzo szybko znajdą się właściciele dns-ów którzy ją odkupią i wrzucą tam swój katalogowy spam.
A najwyżej potem sprzedadzą.
+Quote Post
daros17

-----

Po wygaśnięciu domeny masz 14 dni na jej przedłużenie, po tym czasie trafia do puli. Jeżeli domena ma trochę linków yahoo, PR czy ruch to na pewno jakiś bot/program go przejmie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Domeny tanio można kupić w masternet.pl, ovh.pl, dropped.pl i odnowienia są w granicach 40-55 złotych (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
Darek82

-----

Daros a moge teraz ta moja z domeny.pl przeniesc jakos do tych tanszych wymienionych przez Ciebie? A wogole wiecie skad taka cene sobie wymyslili, czy moze kazdemu za tyle proponuja odnowe...
+Quote Post
daros17

-----

tak dla wszystkich tak mają, sam zobacz cennik Za ile dni domena wygasa? Jeżeli powyżej 14 dni to weź od nich kod authinfo, jeżeli możesz i przenieś do innego operatora. Znając życie pewnie w regulaminie mają punkt, że przenieść dopiero można po pierwszym odnowieniu... Najlepiej przenieść do dropped.pl w 5 minut wszystko załatwisz, bo w innych to trzeba wysyłać jakieś pisemka (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Firma u której masz domenę, nie ma za dobrej w opinii w necie
+Quote Post
Darek82

-----

Mam jeszcze miesiac wiec ten kod bym mogl jeszcze pobrac, musze przemyslec to dzieki za rady )
+Quote Post
Polisa

-----

Standard... złotówka na początku, a potem płać i płacz. tak działają te giganty. ja do wymienionych rejestratorów dorzucam
  1. http://www.uti.pl/uslugi/domeny
. mam tam dwie domeny i zero problemów.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 18.09.2025 - 23:34