![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem szef kazał mi sie zając drukarką do etykiet oraz czytnikiem ale nie mam o tym zielonego pojęcia może ktoś się zna i poleci mi jakiś komplet żeby ładnie wszystko działało a potrzebne jest to na branże jubilerską
pozdrawiam i czekam na odpowiedz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W firmie korzystamy m.in z tej zebry. Jeśli chodzi o czytnik, to rozumiem, że masz na myśli czytnik kodów kreskowych?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak o to mi chodzi właśnie tez słyszałem o zebrze ale na jakiej zasadzie to dziąła ? to sie gdzies zapisauje czy jak ? jak sie takie kody kreskowe robi ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zebra jest drukarką etykiet, czyli jak sama nazwa wskazuje jest drukarką i jako taka występuje w systemie. Co oznacza, że można na niej normalnie drukować jak na każdej innej drukarce, z tą różnicą, że zamiast kartek a4 zapodaje się rolkę etykiet.
Do tego Zebra dostarcza swój program (Zebra Designer), w którym można sobie etykiety tworzyć. Są w nim zdefiniowane standardowe rozmiary etykiet, i szereg narzędzi ułatwiających tworzenie (kody kreskowe, wstawianie tekstu, obrazków, zmiana czcionki itd). Zatem drukować etykiety można z tego programu (ręczne tworzenie) lub z dowolnego innego (np z programu magazynowego). Kody się nigdzie nie zapisują, tak jak pisałem, to jest tylko drukarka. Zatem kody (jeśli są potrzebne na później) trzeba sobie gdzieś indziej zapisywać (w bazie, plikach etc) |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę o przesłanie (mi, bądź innemu moderatorowi) poprawnego tytuły na PW. Zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:21 |