![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem ostatnio formularz który wysyła wiadomości (standardowo: treść, adresat, temat) i dodatkowo zapisuje info o wiadomości do bazy MySQL. Formularz jest wysyłany przy pomocy <input type="image">, żeby ładniej wyglądało
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast przycisku typu image, zrób przycisk typu submit, dla submit możesz nadać taki sam styl jak dla image, więc wizualnie nie zrobi to różnicy.
w kodzie dajesz 2 przyciski potem w php sprawdzasz, który przycisk wybrał użytkownik
Ten post edytował tehaha 4.01.2011, 23:46:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No niby jest to jakieś rozwiązanie, ale też nie jest ono super (znaczy się tak dobre z wyglądu jak obrazek). Co prawda da się wszystko ustawić, żeby wyglądało jak obrazek, ale może znajdzie się jeszcze jakieś inne rozwiązanie? Bo zawsze warto jest mieć więcej opcji:
![]()
Powód edycji: [thek]: Po co udziwniać na siłę? ostylowanie submita jest najpewniejszym rozwiązaniem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego rozwiązanie ~tehaha Ci nie pasuje? Co w nim nie jest takiego super?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem Ci, że dla przycisku submit możesz nadać taki sam wygląd jak dla image, skoro oba mogą wyglądać IDENTYCZNIE to w czym problem? jak nie wiesz jak nadać tło obrazkowe do przycisku submit to napisz wprost
tu masz najprostszy przykład: http://eisabainyo.net/weblog/2009/04/24/ho...-button-in-css/ Ten post edytował tehaha 5.01.2011, 00:27:33 |
|
|
![]()
|
|
Ok, nie no udało mi się ustawić obrazek, ale nie mogłem ustawić tego kursora bo zapomniałem jak go się definiuje.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:46 |