![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jak napisać prosty router.Ponieważ niemam pojęcia jak.
Niewiem jak to napisać.Czy to pisze się poprzez pobieranie adresu strony? Proszę napisać prosty przykład Proszę o pomoc Ten post edytował szypi1989 4.01.2011, 15:04:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przyłączam się do pytania, bo sam mam z tym ogromny problem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli naprawdę nie potrafisz nawet spróbować tego napisać (nie widzę żadnego kodu), nie widzę sensu w podawaniu Ci kodu, bo nie będziesz w stanie go zinterpretować/wykorzystać.
Generalnie zasada jest bardzo prosta. Podajesz parametry wejściowe (może to być aktualny adres URL, mogą to być jakieś parametry z konsoli jeżeli aplikacja jest wywoływana z niej), a ów Router ma zwrócić sobie znanym sposobem dane pozwalające później uruchomić odpowiedni fragment kodu z jakimiś tam parametrami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to że jak mam np. router.tzn.mam taki adres "localhost\moja strona\index\akcja"
to wiem że ściągam adres bieżący z tablicy $_SERVER i potem nim operuje tak??.Ale chodzi mi o to że gdy wpisze taką strone localhost\moja strona\index\akcja to pojawi mi się index w folderze akcja.Jak temu zaradzić? Czy tutaj chodzi o plik .htaccess ,a dokładniej o komende RewriteRule .* index.php? TEMAT ZAMKNIĘTY.Domyślałem się jak napisać tylko poprostu myślałem że można inaczej.Pozdro Ten post edytował szypi1989 4.01.2011, 19:33:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy tutaj chodzi o plik .htaccess ,a dokładniej o komende RewriteRule .* index.php? A ja bym prosił odpowiedź na to pytanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zazwyczaj buduje się aplikacje tak, że wszystkie żądania do nieistniejących plików są kierowane do indexu, a tam na podstawie adresu są wykonywane odpowiednie akcje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dziale PRO jest taki temat. Jak chcesz możesz zobaczyć tu:
http://download.hernas.pl/ -> katalog Router -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuje skorzystać z tego routera. Nie potrafię jednak go wykorzystać. Chciałbym przy jego pomocy osiągnąć link: projekt.php?projekt_id=1 -> projekt/projekt_id/1 albo cos podobnego. Jednak uzyskuję : tutaj skopiuj co nam pokazuje przglądarka. W sumie przekierowuje na poprawną stronę, ale niszczy jej wygląd (zapewne poprzez złe skonfigurowanie). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:59 |