![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam na stronie parę takich elementów
Z tym, że w <span> atrybut id jest zawsze inny i teraz chciałbym zrobić w jquery tak, że jak klikne na element <span> to pobierze mi id z tego elementu na który kliknąłem Wszystko sam sobie zrobię tylko proszę o podpowiedź jak sprawdzić w który element user kliknął |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
Pod kątem optymalizacji tragedia. ID mamy w this.id i nie widzę najmniejszego sensu pobieranie go przez tworzenie nowej instancji jQuery, oraz tak samo przypisywania go do innej zmiennej jeśli nie będzie wykorzystywane poza ciałem funkcji, a zapewne nie będzie. P.S. Tak jak już wiele razy było mówione, programowanie to nie tylko bezmyślne pisanie kodu, tak aby tylko dział. To przede wszystkim myślenie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:59 |