![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
co tu można powiedzieć, mam stronę z logowaniem i chcę np: żeby jeden użytkownik nie mógł wejść na następną stronę,(i zeby wyświetliła mu sie informacja) wszystko jest na sesji
plik login.php
tym pogrubionym tekstem jest to ze chce aby nie wszedł na stronę. tam jest uzytkownik Dominator - czyli zeby dla dominatora wyswietliła się informacja ze nie moze wejsc na następną stronę bo nie ma dostępu Wpisuję dobry login a złe hasło to wyświetla się info you're banned, a chcę ustalić kto nie może wejść i jak będzie chciała wejść osoba która wpisze dobry login i hasło to żeby było you're banned pomóóżcie proszę, juz to wałkuję z 2-3 godziny Ten post edytował Dominator 28.12.2010, 11:46:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym dodał po prostu kolumnę w tabeli "users" ban z wartościami zero i jeden jeśli 0 to normalnie logujesz do sessi jeśli 1 to ban i go wywalasz przy logowaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a nie da rady inaczej ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest najlepsza metoda..
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mu o bazę danych. W tabeli gdzie przechowujesz dane o użytkownik dodaj kolumnę ban
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mu o bazę danych. W tabeli gdzie przechowujesz dane o użytkownik dodaj kolumnę ban ![]() Tylko, że on nie korzysta z bazy danych tylko z plików.... Najprostszym rozwiązaniem, będzie trzymanie nazwy blokowanych użytkowników w oddzielnym pliku np. blocked.txt i przy logowaniu sprawdzasz czy użytkownik się tam znajduje, jeżeli tak to wywalasz komunikat, że jest blokowany Aczkolwiek najlepiej jakbyś zrobił to wszystko od nowa w oparciu o bazę danych, bo na plikach to jest kompletnie nie praktyczne i nie wydajne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak teraz struktura twojego pliku wygląda następująco:
Kod user:pass user2:pass2 to dodaj jeszcze na końcu :0 lub :1 Kod user:pass:0 user2:pass2:1 Wtedy tablica $arr będzie miała 3 argumenty, ten 3 to będzie czy zbanowany czy nie. Chociaż jak wspomnieli przedmówcy baza danych była by lepsza, chyba że masz zamiar mieć tylko paru użytkowników to bez większej różnicy. -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:02 |