![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem, otóż mam sobie malutki prościutki panel admina w którym kilka rzeczy zmieniam i w zależności co jest w $_GET taki plik ładuje się do div'a oparte jest to na switchu i teraz chcę do niego zrobić logowanie oparte na sesji. Czy jak w moim index.php dam
Czy wszystko będzie ok? Czy muszę jeszcze coś do każdego ładowanego pliku dodać odnośnie sesji ? Ten post edytował Elber 27.12.2010, 13:15:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A więc na szybko:
1. Sprawdzenie istnienia zalogowania musi być na każdej stronie administracyjnej 2. if ($_POST['login'] == 'login' and $_POST['haslo'] == 'haslo') |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A da się takie logowanie rozwiązać w inny sposób ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz jeden plik stały index, w którym w środkowej cześć includujesz jakieś podstrony to nie. Wystarczy że masz to w pliku index.php bo przecież to o będzie wciąż wyświetlany.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli jak to index.php jest wciąż wyświetlany a inne pliki są do niego includowane to nie muszę w każdym includowanym sprawdzać istnienia zalogowania? A da się jakoś zrobić tak np. w .htaccess że jak ktoś będzie chciał wywołać inny plik niż index.php w katalodu admin to go przeniesie na index.php??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
właśnie nie chcę zrobić logowania przez .htaccess bo login i hasło są w bazie danych (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat właśnie nie chcę zrobić logowania przez .htaccess bo login i hasło są w bazie danych To niczemu nie przeszkadza-zawsze można wyciągnąć dane z bazy przed skryptem autoryzacji. |
|
|
![]()
|
|
W jaki sposób? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bo logowanie .htaccess jest chyba najbezpieczniejsze ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszytko co administrator widzi czyli pliki includowane do inndex zawsze trzymaj poza katalogiem głównym serwera, a w indexie includuj je jelśli dane się zgadają - nie kombinuj to najlepsza metoda.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie @Kużdo (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam jeszcze pytanko bo na localhoście działa mi normalnie a na serwerze mam błąd ... Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:25) in index.php on line 70 Co jest nie tak ? |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przynajmniej raz na tydzień ktoś pyta o ten błąd. Poszukaj.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie szukałem ... ale widocznie źle (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Edit. Działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale nie wiem dlaczego (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Co ma ob_start() do header('Location: index.php'); (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował Elber 27.12.2010, 14:57:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy wkleić błąd do google i trochę poszukać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Cannot_add_header_information_-_headers_already_sent |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Dzięki (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) zapomniałem o tym kompletnie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale nie wiedziałem że tak prosto to można rozwiązać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki wszystkim za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
EDIT: @webdice to jak można ten problem rozwiązać ? Ten post edytował Elber 27.12.2010, 15:07:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Buforuje wyjście. Przed header nie masz prawa wysłać nic do przeglądarki. Ty to robiłeś. Ob przechowuje wyjście w buforze. Jeśli wyskoczy header to obsłuży go, jeśli nie to wywali wszystko co masz w buforze gdy zrobisz flusha (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
A problem rozwiązujesz poprzez takie przepisanie aplikacji, że najpierw wykonują się wszystkie operacje logiczne, a dopiero potem masz wyświetlenie szablonu. |
|
|
![]()
|
|
A problem rozwiązujesz poprzez takie przepisanie aplikacji, że najpierw wykonują się wszystkie operacje logiczne, a dopiero potem masz wyświetlenie szablonu. Tak też zrobiłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Dzięki wielkie za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wszystko ładnie działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:40 |