|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dodaje płatności, dodałem w tabeli pole, które sygnalizuje, że dana oferta została opłacona. Chcę wyświetlać tylko opłacone oferty, i nie chcę zmieniać dużej ilości kodu, czy mogę w jakiś prosty sposób zdefiniować aby do każdego wywołania modelu dodawało ->where('payed', 1)?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
chyba tak, nigdy tego nie robilem, wiec moze nie dzialac i pisze z glowy
w Twoim modelu dodaj metode Oczywiscie o ile uzywasz save(), dla innych metod analogicznie. Najlepiej jakbys pokazal przykladowe zapytanie w ORM Nie wiem, czy nie mozna tez tego ustawic we wlasnosci klasy, korzystam z kohana3, a do kohana2 dokumentacja nie jest niestety dostepna. To chyba bylo jakos tak ale glowy nie dam. Ten post edytował lukaskolista 23.12.2010, 18:12:25 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak się zastanawiam, czy dobrym rozwiązaniem nie byłoby utworzenie widoku, który miałby już podany warunek where...
P.S. Dokumentacja do v2: http://www.coppede.org/kohanadocs/ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wygląda na to, że działa, jeszcze jutro dokładnie (wiem, wigilia:P) przetestuje. Vokiel wybacz, jestem trochę zmęczony i nie rozumiem. Chyba rozszerzenie metod jest najmniej czasochłonne. Dzięki za link, przyda się mirror. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 01:09 |