![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam takiego bota który nazywa się Hubot, powiem wam jak on jest zbudowany:
plik powitania.php:
plik data.php:
fragment pliku hubot.php wyświetlający wypowiedź:
Co mam zrobić by: Hubot zajmował mniej miejsca? Potrafił otwierać pliki np. plik.txt? Umiał zapamiętać imię, nazwisko, adres e-mail, płeć i wiek? Dostosować wypowiedź do płci rozmówcy? Uczyć się od rozmówcy (np. Ty: Myszoskoczek to takie zwierzę..., Hubot: Dobrze, już wiem co to jest myszoskoczek, Ty: Co to jest myszoskoczek? Hubot: To jest takie zwierzę...) Żeby nie rozróżniał wielkości liter i nie rozróżniał polskich znaków? Potrafił liczyć (np. Ty: 2+2; Hubot: Wynik to 4) Posiadał syntezator mowy? Potrafił się zapytać czy Hubot ma opowiedzieć ciekawostkę a jeśli tak ma opowiedzieć? By można było Hubotowi nadać własny charakter? By potrafił powiedzieć która godzina i która data? By można było w nim ustawić moduł wolnego pisania? Ten post edytował nietoperz34 15.12.2010, 16:17:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hahahahahaha, dobre.
Żartujesz sobie? Jakkolwiek liczenie czy nierozróżnianie wielkości liter itp. to proste sprawy, tak "własny charakter", syntezowanie mowy czy nauka to bardzo skomplikowane problemy, z którymi początkujący sobie nie poradzi, a my mamy jeszcze to zrobić za Ciebie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie trzeba się od razu naśmiewać
![]() nietoperz34: pierwsze pytania to podstawa, reszta: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sztuczna_inteligencja, http://nrn.prv.pl/ ps. kupę zabawy jest przy tworzeniu botów - niestety jak już mefi wspomniał trzeba czegoś więcej niż chęci |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 04:55 |