![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W najbliższym czasie chciałem zrobić sobie serwis społecznościowy. Chciałbym zapytać o opinie dotyczącą dwóch pozycji:
Pierwszy jest płatny, drugi jest darmowy ale za to wygląda brzydko. Proszę o szczerą opinię osób, które miały do czynienia z jednym i drugim produktem co powinienem wybrać gdy chce stworzyć duży serwis społecznościowy. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Oglądałem chwilę SocialEngine i nie polecam. Jest to jakiś żart, który myśli że jak będzie płatny to ludzie będą go szanować. Przykro mi ale szkoda mi na niego nawet moczu.
Jeżeli chodzi o ten drugi to nawet ściągnąłem, żeby zobaczyć co posiadają w swojej ofercie. I czytamy... Cytat Dolphin 7 - open-source, downloadable, scalable, customizable, full-featured, independent and free software package for building social networks, dating sites and niche communities. Nie wiem gdzie i kiedy autorzy tego tekstu uczyli się słowa "skalowalność" ale na pewno nie poznali jego prawdziwego znaczenia. Żaden z nich nie spełni twoich oczekiwań na DUŻY serwis społecznościowy jak własny kod, napisany z solidnym zespołem programistów. Ale proszę odpowiedz sobie na pytanie. Czy użycie przysłówka "duży" jest w twoim mniemaniu i rzeczywistym oczekiwaniu czy sam w to nie wierzysz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam sie z wookieb, na duży serwis spolecznościowy żadne z tych narzedzi sie nie nadaje. Co do pisania wlasnego kodu, kiedyś widzialem prosty tutorial na YouTube, lacznie w ok 30 odcinkach który takowy serwis pisal, oczywiście to wszystko bylo bardzo proste, aczkolwiek kiedy sam taki serwis piszesz masz pelną kontrolę nad swoją aplikacją i calkowity wplyw na jej wyglad.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:55 |