![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jakim poleceniem mogę osiągnąć ze osoba nie wyśle formularza dopuki nie wprowadzi prawdziwego adresu e-mail ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wysłać maila i akceptować formularz dopiero po weryfikacji, innej drogi chyba nie ma, poza walidacją adresu, no ale to nie da odpowiedzi, czy adres jest prawdziwy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w javascripcie sprawdzić poprawność wpisanego maila samym wyrażeniem regularnym, a jeżeli chcesz więcej to już musisz po stronie serwera sprawdzić, obadaj funkcje getmxrr() (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/function.filter-var.php
Kod var_dump(filter_var('bob@example.com', FILTER_VALIDATE_EMAIL));
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
radziowie, ale kolega nie chce wysyłać formularza dopóki nie będzie miał poprawnego maila (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzicie różnicę między prawdziwy a prawidłowy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyjaśnie dokładniej .
plik : dodaj.php
i plik formulasza : dodaj.html
Adni e-mail się nie może powtórzyć ani imię. Ten formularz z pliku dodaj.html nie może zostać wysłąny dopuki nie zostanie podany prawidłowy adres e-mail. co gdzie mogę dodać? |
|
|
![]()
|
|
Mephistofeles -> chyba chodzi o to, że mail dasjkldhnakjshn@dskajda.com.pl jest teoretycznie prawidłowy, tyle że taki host nie istnieje, a zatem mail nie może być prawdziwy...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
dns_get_record - wyciągasz rekordy MX. Potem robisz żądanie przez fsockopen dla tego maila: http://www.webdigi.co.uk/blog/2009/how-to-...nding-an-email/
|
|
|
![]()
|
|
taka jest prawda że nie wiem o co chodzi ;/
najlepiej chciałbym mieć wyjaśnione na hłopski rozum czyli : w której linijce którego kodu dodać jakiś fragment i żeby działało bo w sumie niewiele wiem narazie z php a czas na kursy , manual cały będę miał dopiero w styczniu ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat bo w sumie niewiele wiem narazie z php a czas na kursy , manual cały będę miał dopiero w styczniu ;/ Zlecenia, to nie ten dział. Gotowce również. Albo wykazujesz inicjatywę, albo daj sobie spokój i zleć to innym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:15 |