![]() |
![]() |
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy da się w przyjaznych linkach usunąć z adresu dane słowo?
Chodzi mi tu że jak włączam przyjazne linki to strona generuje mi przedrostek kategorii w linku. Wygląda to tak www.mojastrona.pl/kategoria/szkola.html a chciałbym aby tej kategorii tego słowa nie było... i aby wyglądało tak: www.mojastrona.pl/szkola.html Idzie coś takiego zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy www.mojastrona.pl zawiera formularz?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam przeczytać o RewriteRule .htaccess
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2x UP: a co ma z tym wspólnego formularz??
Jeżeli przeczytałeś chociaż jeden poradnik/artykuł to odpowiedź powinna Ci się sama nasunąć... w .htaccess: RewriteEngine On RewriteRule ^([a-zA-Z]+).html$ index.php?p=$1 w index.php:
Ten post edytował CuteOne 7.12.2010, 03:53:40 |
|
|
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Fajnie ale co to dokładnie robi?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widać nie znasz podstaw - w takim razie zleć to komuś lub naucz się PHP
|
|
|
-krzysiuus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przetestowałem to i niestety nie działa.
Nadal pojawia się ten przedrostek kategorii. Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a chciałbym aby tej kategorii tego słowa nie było... i aby wyglądało tak: Zmodyfikuj swój skrypt tak, aby nie wstawiał tego słowa. Bez kodu, to można sobie powiedzieć, ale zlecenia, to nie ten dział. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:09 |