![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej. Kończę pisanie skryptu sklepu i natknąłem się na taki problem: chcę w panelu admina wyświetlić to, kto i co kupował. I teraz mam tabele:
- Produkty - Osoby - Tymczasowa tabela z koszykiem. Problem jest taki, jak to wszystko połączyć, tzn. jakie połączenia w php i mysqlu napisać, abym mógł widzieć, że np. Janek Kowalski kupił dwie pralki. Chodzi mi to, że: 1. Mam takie zestawienie: imię: Janek -- nazwisko: Kowalski -- <a>Link do transakcji</a> - za pomocą tego linka chcę wyświetlić w nowym oknie nawiązane TYLKO przez tego użytkownika transakcje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Możesz zrobić trzecią tabele z realizacjami przechowującą ID klienta, ID produktu i np. liczbę sztuk, lub w tabeli klienta przechowywać ID produktów, które kupił. Wtedy "wyciągnięcie" danych jest proste SELECT * FROM tabela WHERE ID = id wybranego klienta.
Bo jak mniemam dane z "tymczasowego" koszyka są czyszczone? Ten post edytował Daiquiri 3.12.2010, 16:34:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha, mniej - więcej jarzę... Spróbuję w ten sposób. Mam nadzieję, że wyjdzie. Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:24 |