![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem mianowicie potrzebuje stworzyć plik .xml z pomocą php lecz niestety nie udaje mi się to ;/
Chce stworzyć playliste dla odtwarzacza i musi ona być w .xml Mam taki kod:
Z tego co wyczytałem w necie to to powinno utworzyć mi plik .xml Jednak tego nie robi ;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakiś błąd się pokazuje (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Może ścieżka do zapisu jest zła, lub ma złe CHMOD |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 7 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżka jest dobra a plik jest na localhoscie wiec chmody chyba nie obowiązują
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Włącz raportowanie błędów (ini_set - error_reporting:on, error_reporting -1).
2. Zobacz sobie jaka jest pełna ścieżka: realpath 3. Do generowania XMLa masz DOMDocument 4. Czemu niby CHMOD miałby nie obowiązywać na "localhostcie"? Przecież to podstawowy element systemów *nixowych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A może walnij headers wcześniej wskazujący, że to co wypluwasz jest poprawnym plikiem XML? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat 1. Włącz raportowanie błędów (ini_set - error_reporting:on, error_reporting -1). 2. Zobacz sobie jaka jest pełna ścieżka: realpath 3. Do generowania XMLa masz DOMDocument 4. Czemu niby CHMOD miałby nie obowiązywać na "localhostcie"? Przecież to podstawowy element systemów *nixowych. 1. Mam włączone raportowanie błędów 2. Ścieżka jest poprawna 3. Nie znam tej funkcji a w manualu było opisane wykorzystanie z użyciem programowania obiektowego a tego jeszcze nie umiem. 4. Nigdy nie musiałem ustawiać chmodów w skryptach w których musiałem ustawiać na innych serwerach. Cytat A może walnij headers wcześniej wskazujący, że to co wypluwasz jest poprawnym plikiem XML? Próbowałem i niestety nic to nie daje a nawet bierze całą stronę jako xml |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie znam tej funkcji a w manualu było opisane wykorzystanie z użyciem programowania obiektowego a tego jeszcze nie umiem. Więc najwyższa pora się nauczyć. XML to nie jest tylko zwykły dokument tekstowy, dlatego lepiej budować go narzędziami do tego przeznaczonymi. Chmodów nie musisz ustawiać, bo pewnie masz na Windowsie? Być może próbujesz zapisać w katalogu do którego PHP nie ma praw. Header nie jest potrzebny, bo przecież i tak zapisujesz to do pliku. |
|
|
![]()
|
|
Na innym serwerze działa wiec problem jest pewnie z prawami zapisu dla programu ( Mam Viste )
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj uruchomić PHP jako administrator.
|
|
|
![]()
|
|
Już sobie poradziłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dla użytkowników Visty oraz WebServ może się przydać ten poradnik link
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:45 |