![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć, dlaczego poniższy kod rozwala stronę na IE8 (prócz tego, że IE to nasienie szatana i zmora webdesignerów) oraz jak to naprawić?
Na wszystkich innych przeglądarkach strona działa perfekcyjnie, a na IE "Główna część strony" jest poniżej "Bocznego menu", chociaż powinno być na równi z nim. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj sobie wartości width:
<div id="leftMenu" style="position: fixed; left: 0px; width: 12%; z-index: 100;" class="style">Boczne menu</div> <div id="leftMenu" style="position: relative; left: 0px; width: 12%; float: left; visibility: hidden;"> </div> <div id="gameContent" style="float: left; width: 88%;"> 112%... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dodaj sobie wartości width: <div id="leftMenu" style="position: fixed; left: 0px; width: 12%; z-index: 100;" class="style">Boczne menu</div> <div id="leftMenu" style="position: relative; left: 0px; width: 12%; float: left; visibility: hidden;"> </div> <div id="gameContent" style="float: left; width: 88%;"> 112%... Zauważ że pierwszy leftMenu (zły ID dla drugiego to moja pomyłka) ma z-index ustawiony na 100 + ma position: fixed. Chyba, że to ja źle ogarniam ten z-index (i wtedy drugi leftMenu jest niepotrzebny) Odświeżam. Czy ktoś może z tym pomóc, lub pokazać mi, jak zmienić dany styl gdy użytkownik ma IE8 (najlepiej bez wykorzystania JavaScriptu)? Ten post edytował smietek 29.11.2010, 17:48:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze może IE bardzo nie lubi, złej rzeczy jaką jest kilka takich samych #ID. Nie wiem o co chodzi z tą pomyłką, może po prostu zmień to?
Po drugie nie jestem wróżką i jestem leniwy, nie chcę mi się sprawdzać jak to wygląda w praktyce, więc miło byłoby gdybyś wstawił gdzieś przykład Po trzecie skoro coś jest poniżej, to znaczy iż pewnie jest za szerokie, albo IE to tak interpretuje. Tak:
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązałem sam dodając do menu z position: fixed dodatkowy float: left;
Do zamknięcia. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:13 |