![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam skrypt który pokazuje wyniki, lecz podzieliłem to na dwie kategorie. Przyjmijmy, że 1 to strona główna, a 2 podstrona. Dodałem do tabeli pole type w którym właśnie jest wybór 1/2. A więc do wywołania wyników posłużyłem się tym skryptem:
Co dodać by przez zmianę w linku wyświetlał odpowiednie wyniki? Chciałbym żeby link wyglądał mniej więcej tak: index.php?type=1(lub2) Kombinowałem z
ale nic z tego. Rozwiązanie? Ten post edytował Unado 27.11.2010, 23:06:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 5 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Unado,
żeby nie było że coś źle zrozumiałem. Dokładasz sobie do urlu parametr type=1/2 i na podstawie tego coś tam robisz różnego w skrypcie. Muszę też odgadnąć, że korzystasz z PHP 5, bo dla PHP4: index.php?type=1 dla PHP5 nie można w ten sposób uzyskać dostępu, więc: index.php?type=1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie można skorzystać też z extract() ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to głupie z mojej strony, ale mógłbyś to wstawić w skrypt? Mam przykre doświadczenia w pieprzeniu kodu, a tym się nie bawiłem więc nie chce się denerwować (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to głupie z mojej strony, ale mógłbyś to wstawić w skrypt? Mam przykre doświadczenia w pieprzeniu kodu, a tym się nie bawiłem więc nie chce się denerwować (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Przykładowo masz dane dostarczone do skryptu w tabeli $_GET. Wtedy starczy: Teraz jeśli masz np. link : strona.php?id=12&action=Delete to do wartości parametrów id i action możesz się odwołać poprzez $id i $action. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:48 |