![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkujący w php i html. Stworzyłem własna stronę, korzystałem jednak z gotowego szablonu. Niedawno odkryłem, że na internet explorerze, zarówno 6 jak i 8 występuja błędy (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) . W innych przeglądarkach wszystko działa bez zarzutu. I tutaj moja prośba. Potrzebuje skrypt, który jeżeli użytkownik korzysta z ie, wyrzuci komunikat o treści: "Twoja przeglądarka to IE! Zalecane jest korzystanie z Mozilli, Chrome lub Opery, ponieważ na Internecie Explorerze występują różne błędy, które uniemożliwią ci np zalogowanie na konto." [Przycisk OK] Podejmie się tego ktoś? (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To masz źle napisaną stronę, uciekanie się do tego typu "komunikatów" jest nieprofesjonalne.
To tak jakbyś chciał wjechać na parking, a stróż powiedziałby Ci że tylko dla benzyny. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co proponujesz? (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) Szablon wybrałem dlatego, że mam strone serwera pewnej gry i ten ma dużo możliwości, których w innych nie znalazłem. Jeżeli chcesz mogę podać link (IMG:style_emoticons/default/party.gif)
up Dzięki poczytam i coś pobrubuje Ten post edytował Qentinios 22.11.2010, 16:38:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem niewspieranie IE6, ale od 8 w górę to całkiem znośna przeglądarka i nie warto jej od tak wykluczać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj komentarzy warunkowych (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Analogicznie roisz do innych wersji. Ale zamiast olewać kochany Microsoft poszukaj rozwiązań by ominąć problemy. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Dzieki. Problem Rozwiazany. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam także używania doctype
http://htmlhelp.com/tools/validator/doctype.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:45 |