![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php ob_start(); require_once('var/ustawienia.php'); session_start(); require_once('gora_strony.php'); if (!empty($_POST['password']) && !empty($_POST['password2']) && $_POST['password'] == $_POST['password2']) { $zapyt=mysql_query("SELECT `id`, `gracz` FROM `gracze` WHERE `gracz` = '$uzytkownik['gracz']'); $wynik=mysql_fetch_array($zapyt); $id=$wynik["id"]; echo("$id"); $change = "UPDATE `emillo_bc`.`gracze` SET `haslo` = '$password2' WHERE `gracze`.`gracz` =$uzytkownik['gracz'] LIMIT 1"; }else{ echo 'Wpisałeś dwa rózne hasła<BR>'; } if (@mysql_query ($change)) { echo "Gratulujemy twoje hasło zostało zmienione"; } else { echo "Error"; } ?> Zmiana Hasła: <BR><BR><fieldset> <form action='' method='post'> Nowe Hasło:<input type='password' name='password'><BR><BR> Powtórz Hasło:<input type='password' name='password2'><BR><BR> <input type='submit' name='submit' value='Zmień'> </form> </fieldset> <?php require_once('prawy_blok.php'); require_once('dol_strony.php'); ob_end_flush(); ?> Co tu jest nie tak? Bo wyskakuje mi takie coś: Kod Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/xxx/domains/xxx.xx.x/public_html/gra/haslo.php on line 11 I jeśli ktoś by mógł, to proszę o ogólne poprawienie i wstawienie tego hashowania: $new_password = md5($_POST['new_password']); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 13 Dołączył: 15.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz za dużo białych znaków w linii 11
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy mógłby to ktoś poprawić tak żeby było tak, jak powinno byc?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz błąd:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem, teraz kod wygląda tak:
Kod <?php ob_start(); require_once('var/ustawienia.php'); session_start(); require_once('gora_strony.php'); if (!empty($_POST['password']) && !empty($_POST['password2']) && $_POST['password'] == $_POST['password2']) { $zapyt=mysql_query("SELECT `id`, `gracz` FROM `gracze` WHERE `gracz` = '".$uzytkownik['gracz']."'"); $wynik=mysql_fetch_array($zapyt); $id=$wynik["id"]; echo("$id"); $change = "UPDATE `emillo_bc`.`gracze` SET `haslo` = '$password2' WHERE `gracze`.`gracz` = '".$uzytkownik['gracz']."' LIMIT 1"; }else{ echo 'Wpisałeś dwa rózne hasła<BR>'; } if (@mysql_query ($change)) { echo "Gratulujemy twoje hasło zostało zmienione"; } else { echo "Error"; } ?> Zmiana Hasła: <BR><BR><fieldset> <form action='' method='post'> Nowe Hasło:<input type='password' name='password'><BR><BR> Powtórz Hasło:<input type='password' name='password2'><BR><BR> <input type='submit' name='submit' value='Zmień'> </form> </fieldset> <?php require_once('prawy_blok.php'); require_once('dol_strony.php'); ob_end_flush(); ?> Po wejściu na stronę pojawia się: Kod Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/emillo/domains/altagames.vot.pl/public_html/gra/haslo.php:2) in /home/emillo/domains/altagames.vot.pl/public_html/gra/haslo.php on line 5 A po próbie zmiany hasła: Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/emillo/domains/altagames.vot.pl/public_html/gra/haslo.php on line 12
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
IceBeast, o headers already sent jest bardzo dużo informacji na forum , poszukaj.
mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource jest wynikiem błędnego zapytania w mysql_query. |
|
|
![]()
|
|
No to zapytanie... Powiedzcie mi gdzie zrobiłem błąd.
Kod UPDATE `emillo_bc`.`gracze` SET `haslo` = '$password2' WHERE `gracze`.`gracz` = '".$uzytkownik['gracz']."' LIMIT 1"; Czyli w bazie emillo_bc w tabeli gracze ustaw pole hasło gdzie w tabeli gracze w polu gracz jest jego nazwa. Czy źle coś zrozumiałem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze rozumiesz.
A session_start proponuję przenieść ponad require_once('var/ustawienia.php'); i błąd z nagłówkami powinien zniknąć. Ten post edytował sadistic_son 21.11.2010, 17:22:40 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:40 |