![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, zbudowałem taką prostą stronkę dla szkoły podstawowej i zbudowałem modól newsów (aktualności) Wszystko się fajnie wyświetla, style css ustawione i jest extra. Teraz tylko mam problem z czyś takim http://www.ligowo.comyr.com/mysql/aktualnosci/ Zbudowałem formularz do newsów dział jest ok ale chcę zrobić jeszcze dodawanie fotek odrazu z tego formularza. Teraz jst tak zrobione że muszę wgrać na serwer np. fotkę "halloween.jpg do folderu aktualnosci" a w formularzu podaję tylko tytuł fotki bez rozszerzenia "halloween" i się wyświetla ale chciał bym tak by obok tego było dodawanie fotek np. "image- wpisuje tytuł halloween" a obok wybieram sobie z dysku fotkę o innej nazwie a formularz automatycznie umieszcza fotkę w foldere "aktualności" i nadaje mu ten tytuł z formularza "halloween".
Dzięki za pomoc i wyrozumiałość. tak to wygląda od strony klienta http://www.ligowo.comyr.com/mysql/index.ph...lnosci&id=6 Ten post edytował pomier 16.11.2010, 12:03:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz input type="file", w php dorabiasz wrzucanie fotki i zmianę jej nazwy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No dzięki za podpowiedz a może coś więcej aż tak nie śmigam w php ale się staram i proszę o wyrozumiałość jeśli zadałem banalne pytanie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 9 Dołączył: 16.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Odpowiedziałem? Pewnie streamuję http://livecoding.tv/galileoprime.
Chcesz abym odpowiedział właśnie na Twoje pytanie? Napisz do mnie wiadomość prywatną, prócz odpowiedzi możesz zobaczyć jak rozwiązuję Twój problem. |
|
|
![]()
|
|
... kurcze dzieki za jakies odp udalo mi sie zrobic by przesylal fotki do foldera ale jeszcze nie wiem jak zrobic to by zmienial nazwe fotki na podana w formularzu.
Może w tym mi jakoś pomożecie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W move_uploaded_file modyfikujesz tak destination, by zawierało ono już nową nazwę. Jeśli zobaczysz przykład w manualu to zamiast $name podajesz odpowiednią według siebie nazwę (choćby z formularza) i tyle. Cała filozofia zmiany nazwy.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Mam taki kod formularza. Jak to terz tu wpiąć?
Dobra mam coś takiego pozwala wgrac plik i zmienic nazw w ciag znakow. Jak to teraz przerobic by nazwa pliku była z pola textowego w formularzu.
Ten post edytował pomier 16.11.2010, 18:15:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:23 |