![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, niedawno wystartowałem z nauką php i właśnie próbuje zrobić prosty skrypt rejestracji. jednak napotykam się z błędem
a plik register.php wygląda tak
Po dwoch godzinach googlowania nie mogę załapać o co chodzi.Dodam ze przykład wygląda praktycznie tak samo w książce "Larry Ullman - php 6 i mysql 5 dynamiczne strony www" BTW. Pierwszy post chciałbym się serdecznie z wszystkimi przywitać a dodatkowo chciałbym podziękować kilku osoba bez których bym się tu nieznalazl a mianowicie "Moim rodzina którzy byli dla mnie zawsze oparciem i przyjaciołom ze szkoły którzy zawsze się ze mnie naśmiewali ......(300 osób dalej) ... chciałbym podziękować tez wujkowi Google oraz (250 osób ) i pani z warzywniaka - te ziemniaki były naprawdę dobre.Tak to chyba wszyscy dziękuje za uwagę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz bład zapytania. Tu masz napisane jak diagnozować takie bledy:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Natknąłem się na to już wcześniej jednak nadal nie mogę zanalizować o co biega z tym błędem....
przy princie $rx nie pojawia sie nic nowego na ekranie(przy echo z reszta tez) wiec nie wiem ocb dalej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chodzilo o ten kawałem z mysql_error()... Przecież tam po polsku jest napisane i podane są przyklady...
1) Wlacz wyswietlanie wszystkich bledow (masz w linku napisane jak) 2) Wlaczy mysql_error() 3) mysqli_query() robisz warunkowo, ale już mysqli_num_rows() robisz bezwarunkowo. Nie daje ci to nic do myslenia? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chyba sobie poradzilem, dzieki.Teraz jedna rzecz mnie nurtuje niby wszystko jest ok ale wyskakuje "BŁĄDz:" (z dla oznaczenia ktore)a po nim nic.Dziwna rzecz,wie ktoś może czemu tak jest?
blad wyskakuje w miejscue zastosowania poprawiony kod wyglada tak a bladz w linijce 52
Ten post edytował nekomata 12.11.2010, 08:51:12 |
|
|
![]()
|
|
Moj poprzedni post, punkt 1) oraz 3). Tam masz odpowiedź...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Awww.... dzięki, szczerze mowiac jak przeczytałem warunkowanie to pomyślałem o if ale teraz rozumiem i wszystko śmiga. dzięki wielkie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:02 |