Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Szczegolowa mapa obrazu
progresywny
post 11.11.2010, 22:30:36
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Zwracam sie z nastepujacym problemem. Chcialbym stworzyc graficzna, interaktywna mape Polski z podzialem na wojewodztwa i mozliwoscia wyboru miast. Dokladnie wiem jak zrobic to we flashu i taki byl moj zamiar poczatkowy, ale natrafilem w internecie na cos co mnie zaciekawilo i dalo jakas (moze prostsza) alternatywe. Mianowicie podobna mapka, jaka chcialbym wykonac znajduje sie na stronie glownej nk.pl. Widze, ze jest to zwykla grafika w formacie png z zastosowana mapa obrazu, lecz moja uwage zwraca bardzo szczegolowy podzial na obszary danych wojewodzt. Osobiscie znajoma jest mi mapa obrazu z tylko czterema wspolrzednymi, co w rezultacie nie daloby takiego dokladnego podzialu. Wiec zwracam sie z pytaniem czy wie ktos jakie rozwiazanie moglo zostac uzyte do stworzenia takiej mapy jak na nk.pl?

Z gory dzieki,
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
norbis
post 11.11.2010, 23:14:53
Post #2

-----

Punktów w atrybucie coords może być dowolna ilość: http://www.w3schools.com/TAGS/att_area_coords.asp
Gdybyś potrzebował bardziej zaawansowanych opcji (ścieżki, jak np. rzeka czy droga, warstwy etc.) to podobny efekt, można też uzyskać w SVG/VML przy użyciu raphaeljs, z podobnego rozwiązania korzysta google maps.
+Quote Post
progresywny
post 15.11.2010, 12:52:01
Post #3

-----

Dzieki za pomoc. Na pewno mnie to jakos naprowadzi.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:28