![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam plik ewidencja.php w którym generowana jest tabela z wartościami pobieranymi z MySQL, wszystko działa i jest OK, jednakże link umożliwiający edycję wybranych danych w bazie wydaje mi się mało czytelny i nie ergonomiczny. Chciałbym zamiast linku w ostatniej kolumnie mieć button "zmień", który otwierałby okienko POPUP o wcześniej zdefiniowanych rozmiarach umożliwiajć edycję danych w bazie. Dziękuję za wszelkie rady i podpowiedzi.
Poniżej kod jaki mam w tej chwili do edycji danych: a tu kod do formularza:
Dziękuję bardzo! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm czyli każdy button to był by oddzielny formularz po kliknięciu ktorego otwierało by się nowe okno..
w FORMie dajesz onsubmit="return toWin(this)" a na początku skryptu Ten post edytował Ulysess 9.11.2010, 18:24:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm czyli każdy button to był by oddzielny formularz po kliknięciu ktorego otwierało by się nowe okno.. w FORMie dajesz onsubmit="return toWin(this)" a na początku skryptu z tego co rozumiem, nie ma możliwości aby zrobić to co sobie wymyśliłem? buttonów będzie tyle co rekordów w bazie (więc dość dużo ok 5000)... a w jaki sposób stworzyć link buttona posiadający id_book umożliwiający edycję danego rekordu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co rozumiem, nie ma możliwości aby zrobić to co sobie wymyśliłem? buttonów będzie tyle co rekordów w bazie (więc dość dużo ok 5000)... a w jaki sposób stworzyć link buttona posiadający id_book umożliwiający edycję danego rekordu? przecież pisałem.. generujesz w php tabele w której wstawiasz dane w ostatniej kolumnie wstawiasz: no i na początku strony dajesz kod JS które dałem we wcześniejszym poście |
|
|
![]()
|
|
dziękuję, ale jest jeszcze mały problem bo nie otwiera się nowe okno tylko formularz pojawia się w tym sammy oknie.....
i jeszcze jedno, button pojawia się prawidłowo przy każdemy rekordzie, jednakże w każdym przypadku zmiana dotyczy Id=1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
a nie zapominasz o zamykaniu -> "" (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ... a skoro wstawia 1 to albo złą zmienną podstawiasz albo w zmiennej jest tylko id 1
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim, wszystko działa jak należy!
Mam jeszcze dwa pytania dotyczące powyższego: 1. Nadmieniając że wszystko jest ok, formularz się otwiera w nowym oknie, wypełnia się danymi, wysyła się aktualizując dane to czy można jednocześnie wysyłając formularz zamknąć okienko? 2. Wcześniej tak jak pisałem miałem link do edycji danych teraz mam buttona i jest git jednakże szerokość linii każdego rekordu zwiekszyła się dwukrotnie, choć button mieści się spokojnie w dwóch liniach (mam teraz trzy linie na rekord), jest na to jakas rada? Próby z regulacją szerokości/wysokości buttona nic nie dały style=width:45 style=height:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:36 |