![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki mały skrypt odpowiadający za wylogowanie:
Logowanie jest na podstawie ciasteczek. Chciałem się dowiedzieć jak można zniszczyć także sesję. To niestety nie działa - usuwa się plik cookie, ale nie usuwa się sesja. Dodawałem na poczatku ob_start i na końcu ob_end_flush, ale to róznież nie pomaga. Cały czas pozostaje session_id Ten post edytował jacusek 8.11.2010, 13:29:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze powiniennes przy wylogowywaniu uzyc unset($_SESSION);
-------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to już wpadłem wczesniej i niestety to nie o to chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale zmienna $_SESSION[user] juz chyba wtedy nie istnieje ?
z tego co wiem to jezeli uzyjesz session_start to identyfikator zmiennej zostanie utworzony ale nie bedzie posiadal danych -------------------- Always look on the bright side of life ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
tak miales? ja u siebie tego uzywam i dziala i to niszczenie sesji daj przed echo -------------------- |
|
|
![]()
|
|
na to też wpadłem.
@Ghost_78 rzeczywiście całą table z danymi sesyjnymi mi wywala, ale nie zmienia to faktu, że pozostaje session_id |
|
|
![]()
|
|
no to w czym problem ?
![]() tam gdzie sprawdzasz czy ktos jest zalogowany nie sprawdzaj session_id tylko np:
|
|
|
![]()
|
|
mnie wylogowuje i to działa, mnie interesuje dlaczego nie mogę zlikwidować tego session id
|
|
|
![]()
|
|
tak wiec session_id jest niszczone i tylko kwestia w tym gdzie go bedziesz szukal jezeli nie chcesz zeby session_id bylo tworzone to nie wywoluj session_start() zawsze tylko w przypadku kiedy chcesz uruchomic sesje np:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten Twój mały skrypt coś jest źle napisany, nie powinno być tak ?
w końcu chcesz niszczyć sesje gdy ktoś chce się wylogować, a nie po każdym dojściu parsera do końca pliku ![]() A session_id nie możesz skasować, jeśli na początku skryptu masz session_start - to się wiąże z otwarciem nowej sesji, jeśli nie istnieje. Nowa sesja będzie miała inny session_id |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
ten Twój mały skrypt coś jest źle napisany, nie powinno być tak ?
w końcu chcesz niszczyć sesje gdy ktoś chce się wylogować, a nie po każdym dojściu parsera do końca pliku ![]() A session_id nie możesz skasować, jeśli na początku skryptu masz session_start - to się wiąże z otwarciem nowej sesji, jeśli nie istnieje. Nowa sesja będzie miała inny session_id dlatego pisalem zeby session_destroy dal przed echo... no albo za echo:P Ten post edytował ciekawskiii 8.11.2010, 19:09:52 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 17:02 |