![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: WLKP Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam posiadam system rejestracji użytkowników ale niestety coś się zepsuło założyłem 3 konta 1
Pudi hasło sdasdad(przykładowo) Test1 hasło testy1 Test2 hasło test2 I Tylko hasło w koncie Pudi działa można się logować itp, a w innych kontach jest napisane hasło nieprawidłowe po obejrzeniu phpmyadmin zauważyłem ze wszystkie konta mają tak samo zakodowane hasło jak konto PUDI, Sprawdziłem Konto Test1 i Test2 logowało się po podaniu hasła do konta Pudi i tutaj moje pytanie co robię źle kod pliku register.php
A tak wyglada baza danych: ![]() Proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem gdzie jest błąd |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniemam, że skrypt traktuje tą zmienną haslo1 jako tekst, bo jest w apostrofach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zmienna $haslo1 nie istnieje, za to istnieją $haslo i $haslo2. Jesli funkcja czysc, to funkcja wyciagnieta z jednego tutka na webhelpie, to lepiej ją zmień, jest niebezpieczna, co tam opisałem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: WLKP Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mniemam, że skrypt traktuje tą zmienną haslo1 jako tekst, bo jest w apostrofach. Po usunięciu nie dodaje nic do bazy ;/ Zmienna $haslo1 nie istnieje, za to istnieją $haslo i $haslo2. Jesli funkcja czysc, to funkcja wyciagnieta z jednego tutka na webhelpie, to lepiej ją zmień, jest niebezpieczna, co tam opisałem. Wiem juz porawiłem bo dałem inny plik czysty bez grafiki dlatego ale jest wszystko to samo a tą funkcje czysc poprawiłem na swój własny sposób i na mój użytek starczy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mniemam, że skrypt traktuje tą zmienną haslo1 jako tekst, bo jest w apostrofach. Btw. nie jest w apostrofach, jest w cudzysłowiu. Wiem juz porawiłem bo dałem inny plik czysty bez grafiki dlatego ale jest wszystko to samo a tą funkcje czysc poprawiłem na swój własny sposób i na mój użytek starczy ![]() Czyli już nie wstawia takich samych wartości? Mógłbyś tą funkcję czysc() załadować na jakąś wklejkę, mam dziś chwilę czasu to mógłbym sprawdzić ją ![]() Ten post edytował greycoffey 7.11.2010, 12:05:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
W cudzysłowach zmienne są podstawiane! W apostrofach nie! W tym wypadku jest w cudzysłowie!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a skąd w ogóle bierzesz zmienną $hasło1, skoro nie masz jej zdefiniowanej? zamień to na $haslo
Ten post edytował tehaha 7.11.2010, 12:08:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 20 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna $haslo1 nie pojawia się wcześniej (nie jest zadeklarowana, masz tylko zmienne $haslo i $haslo2), więc PHP ją traktuje jako wartość null. Jakbyś miał wyświetlanie błędów na poziomie E_NOTICE, to powinno wyświetlić. Pytanie, co z tym Pudim? Masz puste hasło?
-------------------- -wdev-
|
|
|
![]()
|
|
ponadto, żeby funkcja md5 działała to trzeba zrobić wyjście:
Nie! Funkcja md5 to FUNKCJA SQL! Do autora: Zmienna $haslo1 nei istnieje! Włacz wyświetlanie błędów typue E_NOTICE. @up wszyscy co piszą o $haslo1: zostało to już napisane w drugim poście a autor tematu chyba to olał. Ten post edytował greycoffey 7.11.2010, 12:10:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakomentuj na razie:
Kod // mysql_query($query) ;I zobacz na sucho co zwraca md5('$haslo1') przy różnych hasłach. Jeśli to samo to szukaj wyżej - poza tym wstaw poprawiony kod z tymi zmiennymi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
sorrka zły kod wkleiłem co zmiena jest haslo1 tak wyglada cały kod:
I nadal nie działa sorrka za wklejenie złego kodu pomyliło mi się na ftp ![]() Ten post edytował Pudi 7.11.2010, 12:14:20 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dodaj na początku:
I pokaz co Ci wypisuje. Przed wpisaniem: Kod Notice: Undefined index: login in /home/lechtvfr/domains/lechtv.freecast.pl/public_html/rejestracja.php on line 44 Notice: Undefined index: haslo in /home/lechtvfr/domains/lechtv.freecast.pl/public_html/rejestracja.php on line 45 Notice: Undefined index: haslo2 in /home/lechtvfr/domains/lechtv.freecast.pl/public_html/rejestracja.php on line 46 Notice: Undefined index: email in /home/lechtvfr/domains/lechtv.freecast.pl/public_html/rejestracja.php on line 47 Notice: Undefined index: l in /home/lechtvfr/domains/lechtv.freecast.pl/public_html/rejestracja.php on line 48 Po wypełnieniu: Kod Notice: Undefined index: l in /home/lechtvfr/domains/lechtv.freecast.pl/public_html/rejestracja.php on line 48 Notice: Undefined variable: info in /home/lechtvfr/domains/lechtv.freecast.pl/public_html/rejestracja.php on line 88 |
|
|
![]()
|
|
Krytycznych błędów tu nie ma, po prostu sprawdzaj (funkcja isset($zmienna)) czy zmienna istnieje zanim przypiszesz ją do innej.
|
|
|
![]()
|
|
Krytycznych błędów tu nie ma, po prostu sprawdzaj (funkcja isset($zmienna)) czy zmienna istnieje zanim przypiszesz ją do innej. To co mam zrobić ![]() ![]()
przerobiłem tak jak powiedziales ale teraz nic się nie dzieje zero reakcji ;( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
dziwny problem, w kodzie wszystko wyglada ok, wywal md5 i sprawdz czy zapisuje te same hasla
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To co mam zrobić ![]() ![]()
przerobiłem tak jak powiedziales ale teraz nic się nie dzieje zero reakcji ;( isset() to funkcja sprawdzająca czy zmienna ISTNIEJE, ty dałeś przed tym ! więc sprawdza Ci czy zmienna nie istnieje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:31 |