![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam dość obszerną klasę i chcę sprawdzić czy wszystkie metody oraz inne obiekty mają odpowiednio ustawione flagi jak np. private. Kopałem w manualu ale jedyne co udało mi się odszukać to coś co kojarzyłem - get_class_methods(). Czy istnieje metoda na wypisanie metod, a najlepiej wszystkich obiektów z flagami? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
get_class_vars();
http://www.php.net/manual/en/function.get-class-vars.php <- w menu po lewej masz pokrewne funkcje, jezeli to dalej nie to, czego szukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump wyrzuca razem z private/public/protected z tego co pamiętam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy lepszy edytor, o IDE nie wspominając udostępni Ci tzw. Outline (czyli listę klas i ich metod/właściwości). Private/protected/public powinny być oznaczane innymi ikonkami.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:23 |