![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
BARDZO Prosze o pomoc. Nie wiem jak zrobic aby wchodzac na strone glowna baza zostala pobierana w kolejnosci dowolnej. Wiem ze sluzy do tego RAND() ale jak wstawiam to, wyszukiwanie nie dziala! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) brr... Dziekuje za odpowiedzi! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast ORDER BY nazwa wstaw RAND()
ale to malo optymalne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawilem RAND i taki efekt: na stronie glownej wszystko sie wyswietla jako ASC - a mi trzeba w dowolnej kolejnosci. Gdy biore wyszukiwanie np.: pokaz wszystko na litere A, wyswietla sie losowo wszystko na litere A!
Jak wstawie $qry = "SELECT * FROM testowabaza ORDER BY RAND() "; - na stronie glownej wyswietla sie wporzadku czyli losowo, LECZ WYSZUKIWANIE wtedy nie dziala (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował gobsagi 1.11.2010, 13:02:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 28.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem leży w logice budowania zapytania, a nie w samym zapytaniu. Dumpnij zapytania i poustawiaj warunki odpowiednio, żeby się zgadzały z tym co chcesz osiągnąć. Jeśli masz tylko kod który wkleiłeś to nie ma obsługi sytuacji, kiedy search_text jest niepusty i różny od last, a o to chyba Ci chodzi, kiedy mówisz o wyszukaniu tego co zaczyna się od A.
Ten post edytował drakos 1.11.2010, 13:57:07 |
|
|
![]()
|
|
Dumpnij zapytania - oto mi chodzi abyscie mi pomogli w tym bo nie daje rady z tym. Bardzo prosze o pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:25 |