![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam tablicę, którą chciałbym wyświetlić w szablonach smarty:
w php zrobiłem coś takiego
dane wyświetlają się ok, Jak można zrobić to w smarty? Ten post edytował elldiablo 27.10.2010, 08:33:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jaki masz konkretnie problem bo za bardzo nie rozumiem.
Tu masz link o tym jak w smarty obrabia sie tablice http://www.smarty.net/manual/en/language.f...ion.foreach.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawartość tablicy $tablica chcę wyświetlić w pętli foreach w smartach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to dalem ci link - do dziela. Masz tam nawet przykłady
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie zapoznaje się z przykładami, dzięki za info, a jak wyświetlić obiekty z tablicy w smartach?
|
|
|
![]()
|
|
normalnie, tak jak w php
$obiekt->wlasciwosc -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a dostanę jakąś podpowiedź, bo nie mogę sobie poradzić.
chodzi mi o pętle foreach w smartach, jak ją zrobić z obiektem z tablicy? |
|
|
![]()
|
|
petla to petla. co za roznica czy elementem tablicy jest obiekt? No zadna
Kod {foreach from=$tablica item=el} {* el to Twoj obiekt*}
{foreach from=$el->my-account-array item=val} Blabla {$val} {/foreach} {/foreach} -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Próbuje, testuje i nic.
cały czas jest błąd: Fatal error: Unsupported operand types in ... szablon.tpl (temp_c) ... zrobiłem cos takiego, nie dodawając obiektu:
i wszystkie informacje mam w jednej kolumnie, no ale to już chyba pikuś. Ten post edytował elldiablo 27.10.2010, 12:32:18 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Próbuje, testuje i nic. Kod co ci dałem przed chwilą przetestowałem. Dziala bez problemucały czas jest błąd: Fatal error: Unsupported operand types in ... szablon.tpl (temp_c) edit:aaa..... chodzi o te nieszczęsne minusy w nazwie właściwosci ![]() Kto to slyszal by zmienne tworzyc z minusami? Cytat i wszystkie informacje mam w jednej kolumnie, no ale to już chyba pikuś. Wkladasz do jednej kolumny to masz w jednej kolumnie. Jesli nie chcesz miec w jednej kolumnie to nie wkladaj ich do jednej kolumny ![]() Jak chcesz miec? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Chodzi Ci o to:
"my-account-array" to allegro sobie tak wymyśliło i trzeba się przystosować. To nie jest mój wymysł. Zgadza się, skrypt działa. Jeśli zmienię zmienną na my_account_array to szablo działa bez problemu, natomiast jak jest oryginalnie czyli od allegro to skrypt wygląda tak: Poprawnie: Błąd: Jakiś pomysł jak to obejść? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:01 |