![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam coś takiego:
Zapytanie jest dobrze sformułowane, jednak wypluwa mi strukturę $row w nieskończoność. Dlaczego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak??
edit: wybacz, nie zrozumiałem dobrze pytania ![]() chociaż zawsze możesz pominąć while() i zrobić limit do 9999999 - to teoretycznie powinno załatwić Twój problem ![]() Ten post edytował fr33d0m 24.10.2010, 12:36:50 -------------------- UWAGA! Stwierdzono naruszenie paragrafu §33 ustawy ACTA. Podpis użytkownika został usunięty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadając jeden rekord nie trzeba się bawić z pętlą. Ja chcę wyświetlić wiele rekordów.
@Edit: Hm... zauważyłem coś bardzo dziwnego. Cytat Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\java.php on line 40 Istnieje kolumna screen, zapytanie powinno zwracać 3 rekordy... Ten post edytował Xayan 24.10.2010, 12:36:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak masz teraz to się nie dziwię że pętla wywołuje się w nieskończoność bo ($row = mysql...) zawsze zwróci true i while będzie krążył dopóki nie dostanie false.
Powinno być tak:
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gwoli ścisłości "$row = mysql." nie zwraca true tylko zawartość $row, w tym przypadku tablicę asocjacyjną.
A skrypt się zapętla ponieważ za każdym razem zapytanie jest wykonywane od nowa no i zwracany będzie 1 rekord. Dla tego trzeba to zrobić tak jak napisał krowal. -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:45 |