![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki fragment kodu. Struktura tabel to:
katalogi_id id int(11) | id_kat int(11) | ajax_adres int(11) 677 1 257 678 1 259 679 1 252 ..... .... ...... 963 34 233 katalogi id int(11) | ajax varchar(80) 1 www.katalog.pl 2 www.innykatalog.pl .... ............................. 34 www.ostatnikatalog.pl Pole id_kat to pole id z katalogi, id autoimkrementy i primary key. To co jest pomiędzy between jest OK bo resztę rekordów pobiera i sprawdzałem wyświetlając. Wie ktoś zatem czemu nie pobiera tego rekordu ![]()
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
czemu while do proxy dales w petli while do katalogów? Przecież po pierwszym obrocie petli, proxy juz bedzie mial puste dane i nie bedzie nic wyswietlal przy kolejnych obrotach katalogów.
Coś zakręciłes -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmodyfikowałem w ten sposób ale nadal to samo:
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz mi naco chcesz otrzymac najprawdopodobniej bedziesz
musiał zrobic query 1 petal i w petli potem podpetal w query2 np: $q1=SELECT id FROM katalogi_id LEFT JOIN katalogi ON katalogi_id.id=katalogi.id WHERE katalogi_id.id BETWEEN $katalog_limit_min AND $katalog_limit_max while($row=mysql_fetch_array($q1)) { $id=$row[0]; $q2=SELECT adresy FROM proxy WHERE id in('$id') } p.s. albo zmodyfikuj q1 $q1=SELECT adresy FROM proxy WHERE id in('SELECT ad FROM katalogi_id LEFT JOIN katalogi ON katalogi_id.id=katalogi.id WHERE katalogi_id.id BETWEEN $katalog_limit_min AND $katalog_limit_max) while($row=mysql_fetch_array($q1)) { $adres=$row[0]; echo $adres; } Ten post edytował poli25 22.10.2010, 11:06:44 |
|
|
![]()
|
|
OK rozstrzygnięte. Po prostu walnąłem się w warunku zamiast ON katalogi_id.id=katalogi.id powinno być
ON katalogi_id.id_kat=katalogi.id. nospor a to co mówiłeś z pętlą powinno działać bo tam są $row i $row2 te pętle nie nadpisują się. Sorki za zawracanie głowy ale na przyszłość odradzam innym nadawanie takich nazw tabel bo kod traci przejrzystość i takie rzeczy mogą się zdarzyć. -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nospor a to co mówiłeś z pętlą powinno działać bo tam są $row i $row2 te pętle nie nadpisują się. Nie mowilem o nadpisywaniu a o wyczerpaniu sie danych. Druga petla w pierwszym obrocie petli wyczerpie już swoje dane i przy kolejnych obrotach pierwszej petli druga petla juz nie bedzie miala danych i w ogole nie bedzie wchodzich do drugiej petli
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00 |