![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można, lub widział ktoś kod dzięki, któremu ORM będzie zwracać tylko tablice uwzględniając relacje? Oczywiście nie chodzi mi o as_array, które w rzeczywistości zwraca obiekt.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hmmm, nie do końca zrozumiałem co chcesz osiągnąć. Może podaj przykład, jakieś dane wejścia i wyjścia. No i która wersja Kohany.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ko2. Chodziło mi o to by ORM zwracał mi jako wyniki zwykłe tablice:
Choć doszedłem teraz do wniosku, że to głupie, bo musiało by pobierać bardzo dużo danych, chyba, że by się jakoś wskazało, które relacje dołączyć... ogólnie denerwują mnie ograniczenia w związku z ORM przy korzystaniu z opt 1, bo trzeba tracić czas na tworzenie tablic w modelu w 21 wieku. (; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wydaje mi się, że nie ma takowej możliwości. Mógłbyś napisać metodę do ORM_Iterator, która zwracałaby wszystkie obiekty w postaci tablicy. Co do składowej comments: sam swego czasu próbowałem napisać takie ustrojstwo jako with_many(), ale niestety poległem. Fajnie byłoby mieć coś takiego:
realizowane 2 zapytaniami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie da sie uzyc doktryny/propela w tym frameworku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się, tylko... cholera, co to jest doktryna? (IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się, tylko... cholera, co to jest doktryna? (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) http://www.doctrine-project.org/projects/orm |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:26 |