![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam kolegów!!!
Jestem zielony z PHP, dlatego mam duży problem. Znalazłem skrypt PHP, który zapisuje dane z formularza w plik txt. Wygląda on tak:
Moim problemem jest to, że ten skrypt zapisuje to: znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi Ja chce natomiast, żeby było to tak: znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi znak korenspondenta imie QTH lokator RX TX QSL uwagi Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli tworzysz coś w stylu księgi gości i ten plik .txt ma zostać odczytany na stronie html to użyj funkcji nl2br
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz a mógłbyś mi to przekształcić na gotowca, żebym dodał ten kod i to działało, bo ja nigdy nie mialem styczności z PHP i go mało kapuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to w momencie jak definiujesz zmienną
to pod spodem przepuść ten $ciągZnaków przez funkcję nl2br w ten sposób: wyjdzie ci coś takiego:
Teraz w miejscu każdego "\n" powinien wstawić "<br />", co jeśli zostanie przepuszczone przez przeglądarkę, da po prostu odstęp. ps Jeśli wolisz <br> zamiast <br /> to funkcja bedzie wygladac tak $ciagZnakow=nl2br($ciagZnakow, false) Ten post edytował Mostrom 17.10.2010, 18:49:59 |
|
|
![]()
|
|
Powiedż mi tylko jeszcze jak oddzielić te zmienne spacjami.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:52 |