![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 2 Dołączył: 30.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam, mam tabelę w bazie fb_ranks
budowa tej tabeli wygląda tak rank_id | rank_title | rank_minposts id rangi | nazwa rangi | ile wymaganych postow dla tej rangi następnie moją metodą z klasy Core pobieram RAZ WSZYSTKIE rangi i zapisuję w tablicy $ranks teraz mam inną tablicę która zawiera array( id_usera, ilosc_postow ) i teraz chce w foreachu dla kazdego wybrac odpwoiedni index czy jak to sie zowie z tablicy rank $ranks, np mam rangi 1 | test | 30 2 | test2| 100 i user ma postow 20 to nie ma zadnej rangi, ma 31 to ma pierwsza bo spelnia wymog pierwszej ale drugiej juz nie, inny ma 10000 wiec ma range druga bo spelnia jej wymog, jak to wybrac z tablicy, nie poprzez zapytanie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego:
W ten sposób wybierzesz najwyższą możliwą rangę dla tego użytkownika. Pod warunkiem, że będziesz miał je posortowane od najmniejszej do największej ![]() -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:32 |