![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2010 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za rok wybieram się do technikum informatycznego. Potrzebuję do tego czasu netbooka. Cena do 1400-1500zł..
mam takie wymagania Cytat - Programowanie w PHP, - Bezproblemowe i wygodne (Programowanie w xHTML,CSS, - Programowanie w JavaSctipt & Ajax), - Możliwie długa wytrzymałość baterii, - Windows XP/7, - Wi-fi Jeszcze takie pytanie z innej beczki... czy w technikum na lekcjach można używać netbooków w celu..notowania? Pozdrawiam. Ten post edytował general284 10.10.2010, 10:34:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Jeszcze takie pytanie z innej beczki... czy w technikum na lekcjach można używać netbooków w celu..notowania? Nawet na wiekszosci studiów nie pozwalają na taki sposob notowania (na cwiczeniach), a co mowic o technikum. Chociaż wyjątki sie zdarzają zapewne, ale ja nie słyszałem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
za rok za te cene kupisz szybszego notebooka o 2/3
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programowanie na netbooku nie moze byc wygodne - ekran, klawiatura, ram ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Null bez jaj, ale php..... procek 1,6 i 1-2 gb ramu, raczej starczają na eclipsa/zenda/cokolwiek do php/c#/javy.... Już nie róbmy jaj. Ja rozumiem że ty bez i7 i 8gbram oraz monitora 24cale, nawet nie siadasz do tematu, ale konfiguracja dowolnego netbooka wystarcza przeciętnemu programiście na wygodną pracę.
Odnośnie klawiatury to da się przyzwyczaić, odnośnie monitorka już nie, do wygodnej pracy za mały. Odnośnie pozwalania bądź nie, to mogą cie na da dobrą sprawę w zupę pocałować, żaden przepis w polskim prawie nie zakazuje przynoszenia i notowania czegokolwiek na komputerze, a wewnętrzne regulaminy mogą sobie wsadzić nie powiem gdzie bo to wulgarne, bo na dobrą sprawę w świetle prawa przestrzeganie go jest sprawą dobrowolną, a już np. zawieszenie czy cokolwiek innego za nie przestrzeganie go już nie jest. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@Wykrywacz:
Prawo to jedno, a realia to drugie. Aczkolwiek przyznam, że gdy byłem na 5 roku to zdarzały się przypadki laptopów na wykładach. Czy służyły do notowania? Kłóciłbym się hehe. Mnie osobiście wkurzałby dźwięk X rąk stukających w klawiatury, nie mógłbym się skupić na krzyżówkach (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował phpion 11.10.2010, 08:02:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2010 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może powiecie jakiego polecacie mi netbooka przystosowanego do moich wymagań?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bardzo bym prosił o linki i ewentualnie dane sprzętu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Netbooki w większości mają 10" ekran. Może lepiej zainteresować się małymi notebookami, które mają chociaż 12", a nie są wcale droższe.
Netbook do 1,5k: U160 Notebook do 1,6k: Acer AS5336 Ja miałem to szczęście, że na studiach nikomu nie przeszkadzało, że zamiast notatników nosiłem notebooka. Czasem zdarzali się wykładowcy, którzy nie wierzyli, że można szybciej notować na klawiaturze niż ręcznie. Zdarzały się osoby, którym to klikanie przeszkadzało, zwłaszcza na zarządzaniu, gdzie zdarzały się wykłady w stylu przepisywania slajdów, ale jak na pierwsze kolokwium, na specjalnie przygotowanej stronie dla kierunku zobaczyli wszystkie obowiązujące wykłady w wordzie, gdzie wystarczyło tylko zrobić kolumny i były gotowe ściągi, to później zawsze miałem wolne miejsce w pobliżu gniazdka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jakiś zdezelowany UL20A?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 31 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze polecam cacuszko tego typu:
Msi u210 Matryca: 12,1 Cala Ram: 2 GB Dysk: 250 GB Procek: 1,6 Ghz Dodatkowo: blututh, wifi b/g/n, czytnik kart 4 w 1, sieciówka 10/100/1000, kamerka 1,3 mpx, mikrofon. Bateria: 8 komorowa System: Win 7 home Uwagi: 1. Po 3-4 godzinach bolą oczy od tak małej matrycy. 2. To nie jest wygoda pracy tylko męczarnia .. więc netbooka polecam dla mocno zdeterminowanych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) Ten post edytował motyl-pl 12.10.2010, 11:15:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:36 |