![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam w mintAjax tabsy czyli takie dynamiczne menu, oraz plik zdjecia.html gdzie dzięki jQuery wyświetlają się ładnie obrazki i teraz tak:
po wejsciu strony wszystko trzyma sie pliku index, każda podstrona jest w tabsach... Problem polega na tym że po wejściu w: 1) www.mojserwer.pl/zdjecia.html - wszystko działa, zdjęcia pokazują się w jQuery elegancko przyciemnia się stronka mozna przerzucać foteczki - git. 2)www.mojserwer.pl --> kliknięcie zakładkę GALERIA --> pokazje się w tabsie plik zdjęcia.html i tu juz jest problem bo po wybraniu zdjęcia jQuery nie działa poprostu przechodzi mi do www.mojserwer.pl/images/01.jpg dlaczego tak jest? czy poprostu mint gdyzie się z jQuery? czy moze problem polega na czym innym? ogolnie oba skrypty działają ale osobno, razem nie da rady...;( mam nadzieje ze da się to jakoś połączyć ze sobą, pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W mint jak i w jQuery jest funkcja '$' mogą się między sobą gryźć i będą na pewno (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Załaduj najpierw jQuery, później mint, potem zrób coś takiego: var J = jQuery.noConflict() i zamiast $() (chcąc użyć jQuery) użyj J() jeśli to nie zadziała to zastanów się czy jQuery po wczytaniu zakładki widzi te elementy na których chcesz coś zrobić. Możliwe że powinieneś skorzystać z .live() (poczytaj do czego to jest).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z drugiej strony. Czy używasz mintAjax tylko do tych zakładek? Jeśli tak to możesz poszukać zamiennika do jQuery, korzystać tylko z jednej biblioteki i nie mieć tych problemów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie za bardzo wiem czy dobrze zrobiłem ale tak :
i nadal po załadowaniu galeri nie działa to JQ, a live to już w ogóle czarna magia... nawet nie wiem gdzie miałbym tego użyć Dzięki za zainteresowanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod:
daj do plików które generują kod wyświetlany w zakładkach, jeśli mint parsuje tagi '<script>' to powinno być ok. |
|
|
![]()
|
|
czyli do mojego pliku zdjecia.php? jeśli tak to niestety też nie działa...
Wypróbowałem też 2 metody czyli tabsy z Jquery i bez zmian sam plik zdjecia.php dziala a w tabsie nie:( index
zdjecia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:05 |