![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam taki kod JS. Mam an stronie tabelę, której linie przedstawiają się następująco: <tr id="senior_0">...</tr> <tr id="junior_0">...</tr> <tr id="senior_1">...</tr> <tr id="senior_2">...</tr> <tr id="junior_1">...</tr> <tr id="senior_3">...</tr> <tr id="senior_4">...</tr> <tr id="senior_5">...</tr> <tr id="junior_2">...</tr> <tr id="senior_6">...</tr> Pod tym wszystkim mam dwa odnośniki:
gdy kliknę na pokaz juniorów to prawidłowo bierze w ramkę tych juniorów, lecz jeśli później kliknę w pokaz seniorów to juniorzy się nie odznaczają jakby, czyli coś nie tak jest z drugą częścią kodu ;/ Walczę z tym już od dawna i nie mogę sobie poradzić ;/ Ten post edytował stefik4 8.10.2010, 19:55:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale kiedy tak patrze na przykładowy kod wierszy w tabelce to ten skrypt w ogóle nie powinien działać - a dlaczego - zaraz sam sobie odpowiesz i zapewne tu masz bład w drugiej części...
co jest generowane w js przez: co+'_'+i ![]() a jakie masz id?? junior1 - więc coś tu nie tak?? i dalej podobnie i z odznaczaniem i z seniorami: na+'_'+z senior6 zapewne gdzieś to ujednoliciłeś ale zapomniałeś o poprawieniu kodu ukrywania - poza tym po co to tak dziwnie okrężną drogą gdzie musisz znać liczbę elementów - nie było na klasach czy jak to zrobić ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie wiem zbytnio jak to zrobić an klasach ;/
// A Co do tej tabeli to błądnie tam wpisałem przyklad. sorry za pomyłkę. // moga byc od 0, bo w tych liniach tr id tez mam od 0. Nadal nie wiem jak zrobic element.getdocument by class ;/ Ten post edytował stefik4 8.10.2010, 19:56:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obie pętle for(...) mają być od 1 a nie od 0
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie cała funkcja jest źle zbudowana, no ale jakby to już co innego
Albo przeczytaj sobie https://developer.mozilla.org/En/DOM/Document.querySelector to i pokombinuj z selektorami. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie nie wiem zbytnio jak to zrobić an klasach ;/ napisał już o tym @skowron-line, ale widzę, że jesteś zupełnie początkujący dodajesz jakiś identyfikator do tabelki:
w wierszach gdzie masz juniorów robisz: podobnie w wierszach gdzie masz seniorów: funkcja JS:
no i oczywiście zmieni się wywołanie tych funkcji na odpowiednio: // moga byc od 0, bo w tych liniach tr id tez mam od 0. Nadal nie wiem jak zrobic element.getdocument by class ;/ Poprawiłeś po moim wpisie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na pewno? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Na pewno? Wiesz, że nie, trzeba było od razu poprawić ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Od razu poprawiając nikt by nie ruszył głową w celu poszerzenia swoich wiadomości.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wiersze[i].className==co Tak się nie powinno robić, chyba, że jesteś pewien swoich klas. Powinno się spr. klasę używając właśnie indexOf . Bo co by było gdybyś miał np. class="test1 senior test2" -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:01 |