![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
można ustawić w php 5.3.3 opcje która pozwoli używać zmienna $_GET[test] od razu jako $test bez deklaracji $test = $_GET[test] ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mozna, w takim sam sposob jak we wczesniejszych wersjach. Tyle ze we wczesniejszych miales to domyslnie włączone wiec sie nie martwiles o to.
A jak? Nie powiem bo ta opcja to zło i dlatego została domyslnie wyłączona w nowym php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
extract
ale nie używaj tego do get ani posta nospor: w php 5.3 jak dobrze pamiętam ta opcja została została całkowicie usunięta |
|
|
![]()
|
|
Cytat nospor: w php 5.3 jak dobrze pamiętam ta opcja została została całkowicie usunięta Własnie spojrzałem w konfigurację: jest jak ta lala (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jakby ją usuneli to połowa skryptów by nagle przestala dzialac (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam napisany sklep internetowy przez jakiegos "programiste". Sklep przeniosłem na nowy serwer i przestał działać bo wszystkie zmienny typu $_POST, $_SESSION są wywoływane od razu przez $.. Przerabianie sklepu zajmuje mi mnóstwo czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Ok, w php.ini ustaw opcje register_globals.
ps: $_SESSION też? Wow, podaj linka, zaraz skrakujemy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:00 |